Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2024 Avrupa Şampiyonası Ne 'Çek'tiler bizden! A Milli Takım, Çekya'ya kabus gibi çöktü - Futbol Haberleri

        A Milli Takımımız, EURO 2024 F Grubu'nda Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselirken, Çekya'nın ay-yıldızlılar karşısında Avrupa şampiyonalarındaki makus talihi ise değişmedi.

        Çekya ile EURO 2008, EURO 2016 ve EURO 2024'te toplam 3 kez karşı karşıya gelen Milliler, tüm maçlarda rakibini mağlup etmeyi başardı.

        EURO 2008'DE 2-0'DAN 3-2'YE GETİRDİK

        2008 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda tıpkı EURO 2024'te olduğu gibi iki takım 'ölüm-kalım' maçında karşılaştı. A Milli Takımımız, 2-0 yenik duruma düştüğü mücadeleyi tarihi bir geri dönüşe imza atarak 14 dakikada bulduğu gollerle 3-2 kazandı. Bu skorla ay-yıldızlılar gruptan çıkarken, Çekya ise turnuvaya veda etti. Tüm dünyada ses getiren maçta Milli Takım'ı zafere taşıyan golleri Arda Turan ve Nihat Kahveci (2) kaydetti.

        REKLAM

        EURO 2016'DA DA TUR HAYALLERİNİ YIKTIK

        Türkiye ile Çekya, bu kez EURO 2016'da karşılaşırken, kazanan yine ay-yıldızlılarımız oldu. EURO 2008'deki gibi yine grubun son maçında sahaya çıkan iki takımın mücadelesinde gülen 2-0'lık skorla Milliler oldu. Bu galibiyet A Milliler'in gruptan çıkmasına yetmezken, Çekya da bu mağlubiyetle turnuvaya veda etti.

        VE EURO 2024... ÇEKYA'YA KABUS GİBİ ÇÖKTÜK!

        Milliler, son olarak EURO 2024'te rakibinin hayallerini yıktı... Kaderin bir cilvesidir ki Türkiye ile Çekya, yine grubun son mücadelesi olan 'kader' maçında kozlarını paylaştı. Çekya'ya gruptan çıkmak için mutlak galibiyet gerekirken, 1 puanın yettiği Milliler bir kez daha rakibini mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan ay-yıldızlılar son 16 turuna yükselirken, Çekya ise yine bir Türkiye mağlubiyeti sonrası hüzünle evine dönmek zorunda kaldı. EURO 2008, EURO 2016 ve EURO 2024'teki Türkiye-Çekya maçları, adeta 'tarih tekerrürden ibarettir' dedirtti...

        Almanya'yı solladık! İşte taraftar sayımız
        Haberi Görüntüle
        A Milli Takım'ın son 16 turu hikayesi
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa