Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam MTV ödeme, hesaplama nasıl yapılır? MTV 2. taksit ödemeleri için borç sorgulama nasıl yapılır? - İş-Yaşam Haberleri

        MTV ödemesinin 2. taksit dönemi 1 Temmuz'da başladı. Yılda iki taksit olarak ocak ve temmuz aylarında ödenen MTV'nin 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek. MTV 2. taksit ödemesi yapacak araç sahiplerinin, MTV borç sorgulama ve MTV hesaplama gibi işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden yapabilmeleri mümkün. Peki, MTV ödeme nasıl yapılır?MTV borç sorgulama nasıl yapılır? MTV hesaplama nasıl yapılır? İşte 2018 MTV 2. taksit ödemeleri ile ilgili ayrıntılar...

        MTV 2. TAKSİT ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR? GİB BORÇ SORGULAMA

        1 Temmuz 2018 tarihinde başlayan 2018 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) 2. taksit ödemesi 31 Temmuz'da sona erecek. Araç sahipleri 2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksidini, GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak, PTT İşyerlerine başvurarak, Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarakhızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapabilir.

        REKLAM
        MTV ÖDEME İÇİN TIKLAYIN! GİB BORÇ SORGULAMA İŞLEMLERİ MTV HESAPLAMA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

        BAKAN AĞBAL'DAN MTV VE TRAFİK PARA CEZASI AÇIKLAMASI

        Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve trafik para cezalarında peşin ödeme seçeneğinde faizin neredeyse sıfıra kadar düştüğe işaret eden Ağbal, şöyle devam etti:

        "5,2 milyon kişinin 6 milyar lira MTV, 4,2 milyon vatandaşımızın da 3,2 milyar lira trafik para cezası borcu var. Örneğin 2014 yılının ocak ayında bin lira MTV borcu olan bir vatandaşımızın, 18 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla gecikme zamlarıyla birlikte borcu bin 723 liraya çıkıyor. Bu vatandaşımız, yeniden yapılandırmaya başvurup peşin ödemeyi seçerse, bin 723 lira yerine bin 22 lira ödeyecek. Yani borcu bir anda 701 lira düşecek. Neredeyse sadece ana parayı ödeyerek borcundan kurtulacak. İlk iki taksit süresinde öderse bin 113 lira, 18 taksitte ödemeyi seçerse de bin 410 lira ödeyerek, normalde bin 723 lira olan borcundan kurtulacak."

        Ağbal, trafik para cezalarında da büyük avantaj bulunduğunu belirterek, "Trafik para cezalarında peşin ödeme ile sadece faizde değil, para cezasının aslında da indirim var. Mesela bir vatandaşımızın 3 yıl önceden 500 lira tutarında trafik para cezası var diyelim. 18 Mayıs'a kadar bu cezaya 950 lira da faiz geliyor. Toplamda bu vatandaşımızın bin 450 lira ödemesi gerekiyor. Yapılandırmaya başvurur ve peşin ödeme seçeneğini seçerse, ana para 375 liraya, faizi de 7 liraya düşüyor. Yani bin 450 lira yerine 382 lira ödeyerek, borcundan kurtuluyor. İlk iki taksit süresinde ödemesi halinde borcu 472 liraya, 18 taksitte ödemede ise 655 liraya düşüyor. Bu örneklerden de görüleceği üzere peşin ödeme seçeneğinde faizlerin neredeyse hepsini siliyoruz. Ayrıca vergi aslına bağlı cezaların ki bu cezalar en az alacak aslının yarısı kadar hesaplanır, tahsilinden de vazgeçiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa