Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika hava durumu haberi: Türkiye şiddetli fırtına ve yağışın etkisi altında!

        Son dakika haberine göre İstanbul Şile'de etkili olan fırtına nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Yollar göle döndü.

        DHA'da yer alan habere göre Şile'de fırtına etkisini sürdürüyor. Ağva Mahallesi'ndeki Yeşilçay Deresi taştı.

        MASA VE SANDALYELER SUDA SÜRÜKLENDİ

        Dere kenarındaki işletmeleri su bastı. İşletmelerdeki masa ve sandalyeler suda sürüklendi.

        İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışması sürüyor.

        İŞ YERLERİNİ SU BASTI

        AA'da yer alan habere göre Şile'de şiddetli yağışın etkisiyle derenin taşması sonucu birçok iş yerini su bastı, fırtınada ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi.

        Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Derenin kenarında bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı.

        İşletmelerdeki masa, sandalye gibi birçok eşya suyla birlikte dışarı sürüklendi.

        İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Davut Gül, Şile'de sağanak ve fırtınanın etkisiyle bazı iş yerleri ve evleri su bastığını, 5 teknenin zarar gördüğünü belirterek, "Çok şükür, herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok. AFAD koordinesinde zarar gören yerlerde hasar tespitlerini ivedi şekilde çıkartacağız. Vatandaşımıza bu açıdan vereceğimiz destekleri vermeye çalışacağız." dedi.

        Vali Gül, sağanak ve fırtınadan etkilenen Şile'de incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

        Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile, işletmelerinde hasar oluşan esnafı ziyaret eden Gül, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

        Küçükmenderek'te fırtına nedeniyle dalgaların zarar verdiği restoranda basın mensuplarına açıklama yapan Gül, hafta sonu için şiddetli yağış ve fırtınaya ilişkin meteorolojik uyarıların yapıldığını, valilik olarak da bunu vatandaşlara duyurduklarını hatırlattı.

        Gül, İstanbul'un ilçelerinde metrekareye düşen yağış miktarının yaklaşık 15 ile 100 kilogram arasında değiştiğini belirterek, "Az yağan ilçelerimiz var, çok yağan ilçelerimiz var. Yine aynı şekilde rüzgarın hızı saatte 40 kilometre ile 100 kilometre arasında değişiyor." bilgisini paylaştı.

        Şile'de işletmeleri zarar gören esnafı ziyaret ettiklerini dile getiren Gül, bulundukları yerin balıkçı lokantası olduğunu ve fırtınanın etkisiyle oluşan dalgalar nedeniyle limanda irili ufaklı hasarların meydana geldiğini anlattı.

        "210 EV VEYA İŞ YERİNE SU BASTIĞINA YÖNELİK İHBAR ALINDI"

        Vali Gül, ilçedeki hasara ilişkin bilgi vererek, "5 küçük teknemiz zarar gördü. Dükkanlarımız zarar gördü. Yine derelerin denize akamamasından dolayı derelerin taşmasıyla birlikte su basan iş yerlerimiz ve evlerimiz var. Çok şükür, herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok. Kaymakamlarımızın koordinesinde ilçe belediye başkanlarımız, İSKİ ve AFAD ile diğer kurumlar, herkes kendi alanında çalışmalarını devam ettiriyor." diye konuştu.

        İlerleyen saatlerde fırtınanın etkisini kaybetmesini ve yağışın azalmasını beklediklerini ifade eden Gül, meteorolojik tahminlere göre fırtına ve yağışın saat 21.00-22.00'ye kadar süreceğini kaydederek, vatandaşlara bu gece de duyarlı olmaları ve su basma ihtimali olan yerleri tahliye etmeleri çağrısında bulundu.

        Vali Gül, "Bizler de AFAD koordinesinde zarar gören yerlerde hasar tespitlerini ivedi şekilde çıkartacağız. Vatandaşımıza bu açıdan vereceğimiz destekleri vermeye çalışacağız. Hepimize büyük geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

        Gül, ihbar sayıları mükerrer olmakla birlikte kent genelinde 210 ev veya iş yerini su bastığını, bunun zaman içinde değişiklik gösterebileceğini sözlerine ekledi.

        DERE YATAĞINDAKİ BÖLGEYLE İLGİLİ YIKIM KARARI

        Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ağva'da dere taşkını olduğunu, kamu kurum ve kuruluşlarıyla duruma müdahale ettiklerini anlatarak, Vali Gül ile taşkının meydana geldiği bölgelerde mağdur olan vatandaşlara ve esnafa ziyarette bulunacaklarını söyledi.

        Ocaklı, bir gazetecinin, Ağva'da dere yatağındaki bölgeyle ilgili yıkım kararına ilişkin sorusu üzerine, "Biz, yıkımlarla ilgili bütün yasal işlemleri yaptık. Mühürlemelerini yaptık. Yıkım kararlarını aldık. Yürütmeyi durdurma kararı olduğu için mahkeme kararını bekliyoruz. Mahkeme kararından sonra gerçekleşecek." diye konuştu.

        Öte yandan, Gül ve Ocaklı'nın açıklamaları sırasında fırtınanın etkisiyle yükselen dalgaların restorana ulaştığı görüldü.

        EYÜPSULTAN'DA TOPRAK KAYDI

        Eyüpsultan'da da yoğun yağış nedeniyle bir inşaatın üstünde bulunan çocuk parkında toprak kaydı.

        Yaralanan kimsenin olmadığı olayın ardından güvenlik nedeniyle park kapatıldı. Eyüpsultan Belediyesi zabıta ekipleri çalışma başlattı.

        SARIYER'DE DALGALAR SAHİLDEKİ İŞLETMELERDE HASARA NEDEN OLDU

        Sarıyer'de yağış ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kıyıya vuran dev dalgalar sahildeki işletmelerde hasara yol açtı.

        Kent genelinde dünden beri etkisini sürdüren sağanak ve eşlik eden şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

        Sarıyer'in Rumelifeneri ve Garipçe sahillerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle denizde oluşan dev dalgaların kıyıya vurmasıyla 3 balık restoranında hasar oluştu.

        İşletmelerin açık alanda hizmet verdikleri bölümler yıkılırken, ahşap parçalar ile masa ve sandalyeler rüzgarın da etkisiyle etrafa savruldu.

        Fırtına ve dalgaların etkisiyle sahilde bulunan Rumelifeneri mendireği yan yattı.

        Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi alırken, kıyıya yaklaşmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

        Kimi vatandaşlar, Karadeniz ile İstanbul Boğazı'nın birleşme noktasındaki dev dalgaları izleyerek cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı.

        İBB EKİPLERİ 2 BİN 921 İHBARA MÜDAHALE ETTİ

        İstanbul'da, dün gece başlayan sağanak ve karla karışık yağmur nedeniyle İBB ekipleri, 2 bin 921 ihbara müdahale etti. İBB'den yapılan açıklamada dün geceden itibaren Alo 153 Çözüm Merkezi'ne toplam 23 bin 389 çağrı geldiği ifade edildi. AKOM'un tahminine göre fırtına ile birlikte görülmesi beklenen yağışların bugün 16:00'a kadar etkili olmaya devam edeceği kaydedildi.

        İstanbul'da dün gece başlayarak bugün de devam eden sağanak ve yer yer kar yağışı nedeniyle metrekareye 30 ila 82 kg aralığında yağış düştüğü öğrenildi. En fazla yağış Beykoz, Ümraniye, Sancaktepe ve Sarıyer ilçelerinde kaydedildi. Dün 14 derece civarındaki sıcaklıklar, bugün 2 derece kadar gerilerken yağışlar sabah erken saatlerde, il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüldü. Sabaha karşı Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri ile Hadımköy civarına kar yağdı. İBB ekipleri Hadımköy'de tuzlama çalışması yaptı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağış süresince 5 bin 449 personel, 2 bin 135 araç ve iş makinesi ile toplam 2 bin 921 ihbara müdahale etti. Alo 153 Çözüm Merkezi´ne dün geceden itibaren toplamda 23 bin 389 çağrı geldiği öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, evsizlerin fırtına ve soğuk havadan zarar görmemesi için kış hizmetlerinin başlattığı ifade edildi.

        FIRTINA VE SAĞANAK BUGÜN DE DEVAM EDECEK

        AKOM'un tahminine göre ise bugün fırtına ile birlikte görülmesi beklenen yağışların Avrupa Yakası Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde 16:00'a kadar etkili olmaya devam edeceği kaydedildi.

        HADIMKÖY'DE TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

        İstanbul´da Hadımköy yolu ve Beykent bölgesinde son bir saat içerisinde hafif kar yağışı gerçekleşti. Buzlanma ihtimaline karşılık el ekipleriyle tuzlama yapıldı.

        EVSİZ VATANDAŞLAR İBB TESİSLERİNE GETİRİLDİ

        İstanbul için verilen turuncu alarm sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, evsiz vatandaşların fırtınadan zarar görmemesi için Kış Hizmetleri´ni başlattı. İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Zabıta, İtfaiye, Sosyal Hizmetler, Destek Hizmetleri, Emlak ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlıklarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen İBB Evsizlere Kış Hizmeti; evsiz vatandaşlar, soğuk havaya maruz kaldıkları yerlerden İBB ekiplerince alınarak İBB tesislerine getirildi.

        LUNAPARKI DENİZ SUYU BASTI

        Yalova'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle de Süleymanbey Mahallesi'ndeki lunapark, taşan deniz suları ile doldu. Lunaparkın içerisinde yer alan kafeteryanın camları kırıldı, masa ve sandalyeler rüzgar nedeniyle zarar gördü.

        İşletme sahibi Ali Altınbaş, afet yaşadıklarını söyleyerek, Dün gece çıkan şiddetli rüzgar ve yağmurun etkilerinden bizler de nasibimizi aldık. Çok aşırı bir rüzgar vardı. Deniz, 3 metre kadar kabardı ve daha sonra dalgalar 5 metreye çıktı.

        Dalgalar, şiddetli rüzgarın etkisi ile buradaki kafeteryamıza da zarar verdi. Denizden 20 metre kadar kum ve çakıllar sürüklendi. Doğal afettir, bu. Yetkililerden destek bekliyoruz. Canımız sağolsun diyoruz dedi. Yalova-Termal yolunun 6’ncı kilometresinde de 15 metrelik çam ağacı, kökünden kırılarak yola devrildi. Devrilen ağaç, belediye ekiplerince yoldan kaldırıldı.

        SAKARYA'DA AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU

        Sakarya'nın Karasu ilçesinde sağanak ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı binaların çatıları uçtu.

        Karasu'da gece boyunca sağanak ve fırtına, etkili oldu. Plaj Caddesi'nde ağaçlar kökünden sökülüp devrildi, bazı binaların çatıları uçtu. Uçan parçalar caddeye savulurken, Karasu Belediyesi ekipleri, fırtınanın vurduğu bölgelerde çalışma başlattı.

        REKLAM

        İSTİNAT DUVARI YIKILDI BİNAYI SU BASTI

        Burdur'da yoğun yağış nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı yıkıldı, bir binanın da depo olarak kullanılan bodrum katını su bastı.

        Meteoroloji'nin 'kuvvetli yağış' uyarısı yaptığı Burdur'da, dün metrekareye 12 kilogram yağış düştü. En yoğun yağış, 19,7 kilogram ile merkez Yaylabeli köyünde gerçekleşti. Yağış nedeniyle kent merkezindeki Armağan İlci Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bir apartmanın depo olarak kullanılan bodrum katını, su bastı.

        Bodrum katında biriken su, Burdur Belediyesi ekiplerince boşaltıldı. Aynı cadde üzerinde bir apartmanın istinat duvarının da 25 metrelik bölümü çöktü. Diğer yandan Burdur'da mevsimin ilk karı, gece saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yerleşkesi'ne düştü. Kar yağışının kısa süreli serpinti şeklinde etkili olduğu görüldü.

        ŞİDDETLİ DALGALAR NEDENİYLE TEKNELER ALABORA OLDU

        Hatay'ın Samandağ ilçesinde de şiddetli rüzgar nedeniyle dalgalar kumsalı kapladı.

        İHA'nın haberine göre Türkiye'nin en uzun kumsalının bulunduğu Samandağ ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle dalgalar kıyı şeridine vurdu.

        Peş peşe vuran dalgaların sahil boyuna taşmasıyla 14 kilometrelik sahilde bulunan kumsal sular altında kaldı. Bazı yerlerde ise rüzgardan dolayı tekneler alabora oldu. Alabora olan tekneleri vatandaşlar halat yardımıyla karaya çekti.

         Meteoroloji'den flaş şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!
        Meteoroloji'den flaş şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! Haberi Görüntüle
         İstanbul'da kar yağışı
        İstanbul'da kar yağışı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa