Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Biriyle tanıştınız, birlikte iyi zaman geçirdiğinizi düşündünüz diyelim… O kişiyle ilgili hayaller kurduğunuz ve tam o sırada karşınızdaki kişi adeta ‘hayalet’ oldu. Mesajlara, aramalara dönmedi. Sizi pek çok cevapsız soruyla yalnız bıraktı. İşte böyle bir durumla karşı karşıya kaldıysanız nedeni ‘ghosting’ olabilir. Peki ghosting nedir? Bir kişi neden bir anda ortadan kaybolup karşısındaki kişiyi çıldırtacak duruma getirir?

Ghosting, bir kişinin herhangi bir uyarı veya açıklama yapmadan karşısındakiyle teması aniden kesmeyi ifade eden, günlük konuşma dili terimi… Özetle birinin hayalet olarak ortadan kaybolmasına denir.

Hayalet olan kişi yeniden temas kurmak veya yakınlaşmak için adım attığınızda dahi sessizliğini korur. Yani biriyle iletişim kurmak için defalarca çaba sarf edip olumlu ya da olumsuz geri dönüş alamadıysanız artık siz de hayaletsiniz demektir.

Ghosting genellikle romantik bir ilişkiye atıfta bulunmak için kullanılır ancak arkadaşlıklar ve aile ilişkilerinde beklenmedik bir şekilde bağın kesildiği durumlarda da geçerlidir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ