Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Mağdurlar mı suçlular mı?

        Türkiye'nin gündemine oturan milyonlarca dolarlık dolandırıcılık davasında hukuki sürecin nasıl olacağı da merak konusu oldu.

        7 şüphelinin tutuklandığı olayda baş şüpheli Seçil Erzan'ın hangi suçlardan yargılanacağı ve parayı elden teslim ettikleri için mağdurlar açısından da suç unsuru olup olmadığı tartışılmaya başlandı.

        Buse Terim
        Buse Terim

        "SEÇİL ERZAN DOLANDIRICILIK, MAĞDURLAR TEFECİLİK YAPIYOR"

        Öte yandan mağdurların yüksek kâr beklentisi nedeniyle tefecilik suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı da belirtildi.

        REKLAM

        Habertürk'e konuşan Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk şunları kaydetti: "Mağdurlar mahkemede mağdur sıfatıyla yer alsalar bile bu işlem bir tefecilik işlemidir. Fon aslında burada görünüşte meşruiyet sağlamak için kullandıkları bir tabir. Seçil Erzan burada dolandırıcılık mağdurlar da tefecilik yapıyor. Mağdurlar açısından bu nedenle ayrıca bir tefecilik soruşturması açılmalı. Yani para veren herkes için bu durum geçerli. Zaten bir ikrar da söz konusu, kendileri para verdiklerini söylüyor. Bu noktada tefecilik suçunu içeren TCK'nın 241'inci maddesinden soruşturma açılmalı.

        Arda Turan
        Arda Turan

        "MAĞDURLAR AÇISINDAN VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇU DA SÖZ KONUSU"

        Mağdurlar açısından bir diğer suçlama da vergi kaçakçılığı suçlaması. Bu kişiler para kazanıyor ama kaydı yok. Normalde her gelir vergiye tabidir. Bu nedenle çok açık bir şekilde vergi kaçakçılığı suçu da söz konusu."

        Emre Belözoğlu
        Emre Belözoğlu

        "ERZAN 3 SUÇTAN YARGILANABİLİR"

        Habertürk'e konuşan Ceza Hukuku Uzmanı Doç.Dr.Yılmaz Yazıcıoğlu da, merak edilen sorulara yanıt vererek şunları kaydetti:

        "Bu olayda ilk olarak Seçil Erzan'ın yargı süreci hakkında şunu ifade edebiliriz. Şüpheli Türk Ceza Kanunu'nun 158.Maddesi olan nitelikli dolandırıcılık suçu iddiasında yargılanır. Ayrıca sahte evrak düzenlemek ve özel evrakta sahtecilik suçundan da yargılanır. Şüpheli bankacı olduğu için Bankacılık Kanunu'na muhalefetten de yargılanabilir.

        Parayı elden teslim eden mağdurlara gelince, bu kişiler ilk etapta 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nu çiğnemiş görünüyorlar. Çünkü belirli bir rakamın üzerindeki ödemeler banka üzerinden olmalı. Kanun bunu söylüyor. Burada ise parayı teslim ettikleri bir şirket değil. Parayı bir kişiye teslim ediyorlar. Bu nedenle de herhangi bir suç yönlendirmesi söz konusu olmaz."

         Seçil ile Nazlı Can arasında Fatih Terim trafiği!
        Seçil ile Nazlı Can arasında Fatih Terim trafiği! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa