Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Londra Borsası, Hong Kong Borsası'nın 39 milyar dolarlık teklifi reddetti- haberler - Borsa Haberleri

        Londra Borsası (LSE) , veri ve analiz şirkeri Refinitiv'i satın alma planına sadık kalarak Hong Kong Borsası'nın (HKEX) 39 milyar

        dolarlık devralma teklifini reddetti. LSE, HKEX'e gönderdiği mektupta, yapılan teklifin kilit noktalarıyla ve HKEX'in Hong Kong hükümetiyle ilişkisinin "işleri karıştırabileceği" ilgili endişelerinin olduğunu söyledi.

        "DAHA FAZLA İLERLETİLMESİNDE FAYDA GÖRMÜYOR"

        Londra Borsası, "Dolayısıyla, yönetim kurulu bu şartlı teklifi reddediyor ve temel sorunlar ele alındığında daha fazla görüşmelerin ilerletilmesinde bir fayda görmüyor" açıklamasında bulundu. Hong Kong borsası birleşme işlemlerine ancak LSE, Refinitiv'i devralma teklifini sürdürmezse devam edileceğini söylemişti.

        REKLAM

        İYİ BİR TEKLİFLE DÖNEBİLECEK ÖNGÖRÜSÜ

        Hong Kong Borsası henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Teklifin reddedilmesi, hissedarlar tarafından olumlu karşılansa da, analistler Hong Kong borsasının daha iyi bir teklifle dönebileceğini öngörüyorlar.

        LSE, aynı zamanda bu teklifin İngiltere, ABD ve İtalya hükümetleri ve düzenleyici kurumları tarafından reddedilebileceğini söyledi ve mektubunda "HKEX'in teklifini hızlı ve kesin bir şekilde hayata geçirme iddiası inandırıcı değil" diye ekledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa