Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Larry Page destekli Kitty Hawk, ilk otonom uçan taksisini tanıttı - Teknoloji Haberleri

        Google’ın eş kurucusu ve Alphabet CEO’su Larry Page’in otonom uçan taksi şirketi ilk aracı olan Cora’yı ilk kez görücüye çıkardı.

        Larry Page, 2016 yılında iki uçan taksi girişimine yatırım yapmıştı. Bunlardan birisi olan Kitty Hawk, Cora isimli otonom uçan taksisini bir süredir Yeni Zelanda’da test ediyordu.

        Cora isimli otonom araç hakkında bugüne kadar bilinenler bir hayli kısıtlıydı. Şirket geçtiğimiz yıl tamamen elektrikli uçan taksinin suyun üzerinde uçan bir prototipinin videosunu yayımlamıştı.

        Uçan taksilerini insanların hizmetine sunmak isteyen Kitty Hawk, bugün yayınladığı bir videoda Yeni Zelanda hükümetiyle uçan taksilerin ticari olarak kullanımı konusunda iş birliğine gittiklerini duyurdu.

        REKLAM

        Sürücüsüz olarak uçan Cora, saatte 150 km hıza ulaşabiliyor ve tam dolu piliyle 100 km yol kat edebiliyor. Dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen taksiler herhangi bir piste ihtiyaç duymuyor.

        Yeni Zelanda Araştırma, Bilim ve İnovasyon Bakanı Megan Woods, Cora taksilerinin ülkenin 2050 yılında sıfır emisyona ulaşma hedeflerini destekleyeceğine dikkat çekiyor.

        Yeni Zelanda ve Kitty Hawk arasında yapılan anlaşma kapsamında, Cora taksilerinin resmi sertifikalandırma süreci başlıyor. Taraflar ülkedeki ilk uçan taksi ağının üç yıl içerisinde hayata geçirilmesini planlıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa