Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kahramanmaraş'ta yaşandı: Bir kadın pompalı tüfekle hastaneyi bastı! - En son haberler

        Sırrıberk Arslan'ın haberine göre Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Acil Servisi'ne gelen ismi açıklanmayan bir kadın, elindeki pompalı tüfekle korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Hastane personelin ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

        GÖZALTINA ALINDI

        İhbar üzerine kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri, şüpheli kadın kısa sürede etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan kadın sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken olayla ilgili geniş soruşturma başlatıldı.

        REKLAM

        SALIRGANIN İLK İFADESİ: GÜVENLİK BENİ VURUR DİYE DÜŞÜNDÜM...

        44 yaşındaki kadın saldırgan B.G.'nin emniyetteki ifadesinde ailevi sorunlar yaşadığını anlattığı öğrenildi. İntiharı düşündüğünü söyleyen B.G.'nin "Silahla hastane basınca güvenlik beni vurur, ölürüm diye düşündüm" dediği öğrenildi. B. G. sorgusunda, uyuşturucu bağımlısı oğlundan eziyet gördüğünü, intihar etmek istediğini ancak yapamayınca hastaneye gittiğini belirterek, "Tüfeği gören olursa belki birileri beni öldürür diye hastaneye gittim" dedi.

        'TÜFEKLE ACİLDE ÇALIŞAN KİŞİLERE ATEŞ ETSEYDİ NE OLACAKTI?'

        Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli de hastaneye gidip sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletirken, olayla ilgili bilgi aldı, Tiyekli, "Bugün, Kahramanmaraş Çocuk Hastanesi’nde sağlıkta şiddetin kenarından dönüldü. Bir kadın elinde pompalı tüfekle acil servise girmiş, çantasında da bomba olduğunu söyleyerek çalışanları tehdit etmiş, kendini öldürmelerini istemiş. Ne olduğunu anlayabilmiş değiliz ama bütün çalışma arkadaşlarımız çok korkmuş, çok kötü durumdalar, olayı anlamaya çalışıyoruz. Ama burada trajik olan olaylar var. Kapının girişinde metal detektör var ama atıl durumda bırakılmış. Hastaneler bu kadar başıbozuk ve sahipsiz bırakılmamalı. Daha önce sağlıkta tedbir olarak metal detektörlerin konulacağı söylenmişti. Bu kişi elindeki pompalı tüfekle acilde çalışan kişilere ateş etseydi ne olacaktı?" diye konuştu

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

        Sağlık Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen olayla ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Acil Servisinde meydana gelen olay sonrası zanlı gözaltına alınmıştır. Sağlık Bakanlığı olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız. Hastanede görevli sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanları şifa dağıtan, dertlere derman olmaya çalışan adanmış insanlardır. Sağlık Bakanlığı olarak şiddete karşı toleransımız yok!

        Haberin görseli İHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa