Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler İlk emekli maaşı ne zaman ve nereye yatar? - Merak Edilenler Haberleri

        SSK'LI, Bağkur'lu ve Emekli Sandığı'na tabi olarak çalışanların emekli olduktan sonra ilk emeklilik maaşlarının nereye ve ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. İlk emekli maaşı ne zaman ve nereye yatar? sorusunun cevabı yazımızda...

        EMEKLİ AYLIĞININ BAĞLANMA SÜRESİ NE KADAR SÜRER?

        Bağlanma süresi maaş talebinde bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi'nin iş ve işlem yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir. Emekli maaşı talebinde bulunduktan sonra Sosyal Güvenlik Güvenlik Kurumu'nda dosyanız incelenir. İlk sigorta ya da başlangıç tarihinize göre emeklilik için gerekli olan sigorta prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş şartını sağlamanız durumunda emekli maaşı bağlanma sürecine geçilir. Bu süreç başvuru yaptığınız Sosyal Güvenlik Merkezi'nin yoğunluğuna göre ortalama 1-2 ay arasında sürer.

        İLK EMEKLİ MAAŞI NEREYE YATIRILIR?

        SGK tahsis talep formunda maaş almak istediğiniz bankayı yazdıysanız ilk maaştan itibaren emekli maaşınız formda belirttiğiniz bankaya gönderilir. Başvuru formunda herhangi bir banka belirtilmesiyse bu durumda ilk emekli maaşı Ziraat Bankası'na gönderilir. Daha sonra emekli maaşınızı başka bankaya taşımak isterseniz e Devlet sistemi aracılığı ile bu işlemi yapabilirsiniz.

        İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ALINIR?

        İlk emekli maaşının alınacağı tarih SSK tahsis numarası ve Bağkur sicil numarasına göre farklılık gösterir. Emekli sandığı emeklisi memurların maaşları her ayın başında ödenir. SSK ve Bağkurluların ise sicil ya da tahsis numaralarına göre aylık ödenecek tarih belirlenir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa