Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam İlayda isminin anlamı nedir? İlayda ne demek, Kuran'da geçiyor mu? İlayda isminin analizi
        • 1

          İlayda ismi de geçmişten günümüze kullanılan, popüler kız isimlerinden biridir. Türkiye’de en yaygın kız isimlerinden biri olan İlayda, anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. İlayda isminin anlamı, İlayda ne demek, İlayda Kuran’da geçiyor mu, İlayda isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          İlayda İsminin Anlamı

          İsimler, sahip olduğu anlamlarla bir bütün oluşturur. Bu sebeple de bir ismin ne anlama geldiğini detaylı araştırırız. Anne ve baba adaylarının tatlı telaşlarından biri de isim bulma konusudur. Kimi ebeveynler anne ya da babasının ismini koyarken kimileri daha modern ve pek duyulmamış isim arayışındadır. Ebeveynlerin tercihleri değişmekle birlikte ismin sahip olduğu anlam önemlidir. Doğacak çocuğumuza kötü anlamlar taşıyan isimleri tercih etmeyiz. Güzel anlamlar taşıyan isimleri koymaya özen gösteririz. İlayda ismi de özellikle son dönemlerde popüleritesi artan bir isimdir. TDK’da yer alan bilgilere göre, İlayda isminin anlamları şunlardır:

          • Işık yuvarlağı, bir top ışık gibi olan, çok güzel.
          • Şehir güzeli.
          • Su perisi.
        • 2

          İlayda Ne Demek?

          Her çocuk anne ve babası için özeldir. Bu sebeple de anne ve baba adayları çocuklarına anlamlı bir isim bulma arayışındadır. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Kapsamlı bir araştırma sonucu çocuklarına isim belirlerler. İsimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple de çocukları için belirleyecekleri isme dikkat ederler. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım kolaylaşmıştır. Bu da anne ve baba adayları için kolaylık sağlamaktadır. Ülkemizde en fazla tercih edilen kız isimlerinden biri de İlayda ismidir. İlayda ismi birden fazla anlam taşımaktadır. İlayda ismi; ışık yuvarlağı, bir top ışık gibi olan, çok güzel, şehir güzeli ve su perisi anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          İlayda Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocuklarına isim koyarken belirledikleri kıstaslar farklılık gösterebilir. Bazı ebeveynler kulağa hoş gelen isimleri tercih ederken bazıları geleneksel isimlere yönelmektedir. Kimi ebeveynler ismin dini boyutuyla ilgilenmektedir. İslam âlemi için önemli anlam taşıyan isimleri tercih etmektedir. Anne ve baba adaylarından bazıları için ismin Kuran’da yer alması son derece mühimdir. Bu sebeple de Kuran’da bulunan isimleri seçmek isterler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. İlayda ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. İlayda ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. İlayda ismini koymak caizdir.

        • 4

          İlayda İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda popülerleşen bir konu olarak öne çıkmaktadır. İsim analizi sayesinde ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Kendi ismimizin analizine de internet sayesinde ulaşabiliriz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. İlayda ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

          Sanata yatkınlıklarıyla bilinirler; el becerileri gelişmiştir. Mantıklı bir yapıya sahiptirler; gelecek odaklı yaşarlar. Kinci bir yapıları yoktur. Hırslıdırlar; bu sebeple başarıyı severler. Başarılı olmak ve takdir görmek isterler. Atılgan yapılarıyla öne çıkarlar. Zorluklarla tek başına mücadele ederler. Sosyal çevreleri oldukça geniştir; arkadaşları tarafından sevilirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa