Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Hira isminin anlamı nedir? Hira ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Hira isminin analizi
        • 1

          Hira ismi de son dönemlerde popülerleşen isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşıyan bu isim kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Anne ve baba adayları Hira isminin anlamı hakkında araştırma yapmaktadır. Hira isminin anlamı, Hira ne demek, Hira Kuran’da geçiyor mu, Hira isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Hira İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple ilk kez duyduğumuz bir ismin anlamını araştırmak isteriz. Anne ve baba adayları da çocukları için anlamlı ve özel bir isim arayışındadır. Çocuğun ömür boyu taşıyacağı bu isim belirlenirken kapsamlı bir araştırma yapılır. Ebeveynler çocukları için güzel anlamlara sahip isimleri koymak ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler bu sebeple tercih edilmez. Son yıllarda sıkça duyduğumuz isimlerden biri de Hira ismidir. Arapça kökenli bir isim olan Hira ismi kız çocuklarına koyulan bir isim olarak bilinmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Hira isminin anlamları şunlardır:

          • Muhammed'in inzivaya çekildiği mağara.
          • Kendi yolunda ilerleyen, bildiğini okuyan.
          • Aramak, arayış.
        • 2

          Hira Ne Demek?

          İsimlerin bilinen ve bilinmeyen anlamları vardır. Özellikle nadir olarak kullanılan isimlerin anlamlarını bilemeyebiliriz. Bunun için internetten faydalanırız. Gelişen teknoloji sayesinde isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Merak ettiğimiz bir ismin anlamını kolayca bulabiliriz. Anne ve baba adayları da isim konusunda kimi zaman zorlanmaktadır. Sayısız seçeneğin arasından bir uygun ismi bulmak kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilmektedirler. Hira ismi de toplumda yaygın olan kullanılmayan ancak yeni yeni popülerleşmeye başlayan bir isimdir. Hira ismi; Muhammed’in inzivaya çekildiği mağara, kendi yolunda ilerleyen, bildiğini okuyan, aramak ve arayış anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Hira Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstasları ön planda tutabilmektedir. Kimileri isim kökenine dikkat ederken kimileri kulağa hoş gelen, kolay telaffuzlu isimlere yönelmektedir. Kıstaslar farklılık göstermekle birlikte en önemli husus ismin sahip olduğu anlamdır. Bazı ebeveynler ismin Kuran’da yer almasına dikkat etmektedir. Öyle ki Kuran’da yer alan isimleri çocuklarına koymak istemektedirler. Ancak Kuran’da yer almayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Hira ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Hira ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Hira ismini koymak caizdir.

        • 4

          Hira İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yılların gözde konularından biridir. İsim analizi sayesinde bir ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Merak ettiğimiz bir ismin özelliklerine kolayca ulaşım sağlayabiliriz. Bir nevi karakter tahlili görevi gören isim analizi, son yıllarda talep gören bir konudur. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Hira ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin analizini araştırmaktadır.

          Mantıklarıyla değil, daha çok duygularıyla hareket ederler. Hem para kazanmaya hem de para harcamaya bayılırlar. Sanatsal yönleri güçlüdür; bu alanda çalışma yapmayı severler. Sezgileri son derece güçlüdür. Bu sebeple de hislerine güvenerek hareket ederler. Üretmeyi severler; çalışkandırlar. Yardımseverlerdir. Muhtaç insanlara yardım etmekten çekinmezler. Liderlik vasfına sahiptirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa