Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hakan Peker İYİ Parti'den aday oldu! - Meral Akşener açıkladı
        • 1

          Siyasi partiler, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler için hazırlık yaparken, İYİ Parti Lideri Meral Akşener, şarkıcı Hakan Peker'i Karabük'ün ilçesi Safranbolu'dan belediye başkanı adayı olarak gösterdi.

        • 2

          Meral Akşener, ""Hakan kardeşime ayrıca teşekkürüm var. İYİ Parti ile yol yürümek kolay bir iş değil. Her taraftan taş atılan bir siyasi yapıyız. Eskilerin bildiği bir cümle vardır; ‘Bas mümin dalına, gör ondaki imanı’... Biz habire iman görüyoruz nasırlara bastığımız için. Ne İsa’ya ne Musa'ya gidemedik bir türlü yaranamadık. Bir sanatçı, hayatını o yönde kazanan bir arkadaşımız memleketinde daha iyi işler yapmayı göze alarak belediye başkan adayı oluyor ve kayıplarının hiçbiri umrunda değil. Allah, razı olsun. Allah, hepinizden razı olsun" dedi.

        • 3

          Hakan Peker, ağustosta "Belli mi olur çok güzel projelerim var. Kültür - sanat kenti, Unesco tarihi miras şehirler arasında yılar önce yerini aldı. Çok güzel projelerim var. Kısmet diyelim şimdilik... O zaman ateşini yola bana!" ifadelerini kullanmıştı.

        • 4

          Sanat dünyasından geçmişte belediye başkanı adayı olan diğer isimler ise şöyle:

          HALİL ERGÜN

          Halil Ergün, Beyoğlu Belediye başkanlığı için 1994'te Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den, 1999'da ise CHP'nin adayı olarak seçime girdi. Ergün, her iki seçimde de kaybetti.

        • 5

          BARIŞ MANÇO

          Barış Manço, 1994'te Doğru Yol Partisi'nden Kadıköy Belediye Başkanı adayı oldu. Ancak rahatsızlığı üzerine seçimden önce adaylıktan çekildi.

        • 6

          ZÜLFÜ LİVANELİ

          Zülfü Livaneli, 1994'te Sosyaldemokrat Halkçı Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaydı. Seçimin kazananı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

        • 7

          LEVENT KIRCA

          Levent Kırca, 2009'da Üsküdar Belediye Başkanlığı için yarışmıştı ancak seçimi kazanamadı.

        • 8

          ARİF SAĞ

          Arif Sağ, 2009'da CHP'den İstanbul'un Sancaktepe ilçesi için belediye başkan adayı gösterilmişti. Sağ, seçimde kazanamadı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa