Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ostim Organize Sanayi Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan İşler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Mesele dershane değil, Başbakanı'ı da tehdit ettiler" sözlerinin anımsatılması ve görüşünün sorulması üzerine, Arınç'ın açıklamalarının çok önemli olduğunu belirtti. İşler, şöyle konuştu:

"Meselenin dershane meselesi olmadığını zaten baştan biliyorduk. Ama onu bazıları o zaman anlamamışlardı, dershane meselesi olarak olaya baktılar. Aslında mesele bir iktidar meselesidir, güç meselesidir. Yani milletin getirmiş olduğu bu iktidarın bir şekilde, birtakım ayak oyunlarıyla, tezgahlarla hükümetten uzaklaştırılması projesidir. Bugüne kadar gelişen olaylarda bunu net olarak görüyoruz. Hedefe sayın Başbakanımızı, hükümetimizi koydular. Aslında 2011 yılında yüzde 50 oy alan AK Parti hükümeti ve sayın Başbakanımız hakim parti haline geldi Türkiye'de. Dolayısıyla bu göstergeler, seçim sonuçları, AK Parti'nin daha uzun yıllar iktidarda kalacağını ortaya koymaktaydı ve bu AK Parti 2011 seçimlerine giderken de 2023 hedeflerini açıklamış bir partiydi. Dolayısıyla 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini istemeyen bir takım uluslararası güçler ve Türkiye'deki işbirlikçileri 2011'den sonra düğmeye bastılar. İşi Başbakan Yardımcısı Sayın Arınç'ın dün yapmış olduğu açıklamadan öğrenmiş oluyoruz ki, hakikaten dershane bahanesiyle Başbakanımızı tehdide ve şantaja kadar olayı götürdüklerini anlıyoruz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ