Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Son dakika: FED faiz kararı açıklandı! FED Aralık ayı faizi ne kadar oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Küresel piyasalar, bugün FED tarafından tüm dünyaya duyurulacak Aralık ayı faiz kararına odaklanmıştı. Merkez bankaları kararları öncesinde Omicron varyantına yönelik endişeler ve enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle negatif bir seyir hakim durumda.

        FED FAİZ TOPLANTISI BİTTİ

        ABD Merkez Bankası (FED), toplantısı 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılıyor. FED faiz kararı 15 Aralık saat 22:00 itibari ile açıklandı.

        FED FAİZ AÇIKLAMASI

        Fed faiz kararını açıkladı. Fed politika faizini beklentilere paralel olarak değiştirmedi ve yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı.

        ANKET SONUCU: FED ŞAHİNLEŞECEK

        Çarşamba günü açıklanacak Fed kararı öncesi yayımlanan Bloomberg anketi ekonomistlerin Fed’in şahinleşeceğini düşündüklerini ortaya koydu.

        REKLAM

        3-8 Aralık arasında 49 ekonomistin katılımıyla yapılan ankete göre ekonomistlerin yarısından fazlası aylık tahvil alım azaltımı hızının ikiye katlanarak ayda 30 milyar dolara çıkacağını öngördü.

        Katılımcıların yarısından fazlasına göre Fed üyelerinin çeyreklik tahminlerine 2022’de iki faiz artışı yansıyacak. Mevcut durumda Fed üyelerinin medyan tahminlerinde 2022’de faiz artışı öngörülmüyordu.

        Macropolicy Perspectives Kıdemli Ekonomisti Laura Rosner-Warburton Fed üyelerinin 2012’den beri yayımlanan tahminleri için “Dot plot tarihinin en büyük şahin dönüşümü yaşanacak” değerlendirmesini yaptı.

        Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey ise yükselen enflasyon karşısında Fed’in mart ayında ilk faiz artışı seçeneğini masasında tutmak için tapering hızını ikiye katlayacağı yorumunu yaptı.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa