Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Enkaz altındaki 5 yaşındaki Yağmur herkesi ağlattı: “Çok üşüyorum baba” - Deprem haberleri

        Kurtarma ekipleri 10 ildeki enkaz alanlarında seferber olmuş durumda. Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan 5 yaşındaki Yağmur kurtarma ekiplerince yaşam üçgeninden çıkarıldı. Babasının başında sürekli moral verdiği küçük Yağmur, “Çok üşüyorum baba” demesiyle izleyenlerin yüreğini burktu.”Anneanneme gitmek istiyorum, ellerim bembeyaz oldu” baba diyen Yağmur’a yanıbaşındaki babası destek verdi. Babası, “Deliği açtılar, yaklaştılar sana Yağmur, koltuğun oradalar. Deldiler. Sana soğuk gelmesin diye rüzgarı kesiyorum” ifadelerini kullandı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve kurtarma ekiplerince çıkarılan Yağmur’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        "ABİMİ ÇIKARMADINIZ MI DAHA?"

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 36 saatin ardından enkazdan sağ olarak çıkarılan Naz Yaman adlı küçük kız çocuğun ‘abimi çıkarmadınız mı daha?’ sözleri yürekleri sızlattı

        Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 şiddetli depremin ardından 10 il adeta enkaza döndü. Depremin üzerinden 3 gün geçerken, devletin tüm kurumları ve yurdun dört bir yanından gönüllüler de afet bölgesinde bir kişinin daha hayatını kurtarabilmek için zamanla yarışıyor. İstanbul Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerince Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’nde yoğun çalışma sonrası kurtarılan Naz Yaman adlı küçük kız çocuğu 36 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Depremde anne, baba ve abisini kaybeden küçük kız enkazdan çıkarıldıktan sonra ailesini göremeyince ağlamaya başladı. Arama kurtarma ekiplerince zorla sakinleştirilen küçük kız tedavi için ambulansla hastaneye kaldırıldı.

         100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler...
        100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler... Haberi Görüntüle
         Depremden son görüntüler
        Depremden son görüntüler Haberi Görüntüle
         Can kaybı ve yaralı sayısı son durum
        Can kaybı ve yaralı sayısı son durum Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa