Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PEŞ PEŞE MUCİZELER: Depremde 100'üncü saat geçti! Enkaz altından kurtarma çalışmaları sürüyor! - Son dakika Kahramanmaraş depremi haberleri
        • 1

          Hatay'daki 6 katlı Arzu Apartmanı enkazından peş peşe sevinç gözyaşlarına boğan haberler geldi. Kurtarma çalışmalarında 102.saatte 6 kişi kurtarıldı, 4 kişinin daha çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Çevredekilerin enkazdan çıkarılan genç bir kadına, "Elif seni seviyoruz, kendini bırakma" şeklinde hitap etmesi duygu dolu anlara neden oldu. Kurtarılan genç kadının da çevresindekilere el sallaması yüreklere su serpti.

          102.saatte art arda mucizeler!

        • 2

          Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde depreminin üzerinden geçen 101 saat sonra anne Semra Varlık ve 9 yaşındaki oğlu Serhat Varlık enkaz altından çıkarıldı.

          101'inci saatte anne ve oğlu kurtarıldı!

        • 3

          Kahramanmaraş'ta 99'uncu saatte iki kız kardeşten birisi enkaz altından kurtarıldı. Depremin 100. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan Cemile Hasar (36) adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

          99 ve 100'üncü saatte mucizeler devam ediyor!

        • 4

          Depremlerin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay'da mucizevi bir kurtuluş yaşandı! 10 günlük Yağız Ulaş bebek ile annesi, 90 saat sonra enkazdan çıkarıldı.

          10 günlük bebek ile annesi kurtarıldı

        • 5

          Osmaniye'de 10 saatlik bir çalışma sürdüren ekipler, 36 yaşındaki Murat Babaoğlan'ı 88'inci saatte enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı.

          Ekiplerinin 10 saatlik çalışması ile enkazdan sağ çıktı

        • 6

          Kahramanmaraş'ın karla kaplı Göksun ilçesinde göçük altında kalan 22 yaşındaki Tuğçe, Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekipleri tarafından 4 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Sol bacağında kırık tespit edilen Tuğçe, hastaneye sevk edildi.

          Tuğçe, depremden 83 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

        • 7

          Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Dün akşam Akevler Mahallesi Meltem Sokak Güler Apartmanı’nda enkazdan çıkartılan çocukların ardından bugün de ekipler çalışmalarını sürdürdü. Aynı apartmanda iki günde 15’e yakın vatandaş sağ olarak kurtarılırken, 3 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Enkazda mahsur kalanlar için çalışmalar aralıksız sürüyor. Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) OYAK Güvenlik ekibi, Suriyeli bir kız çocuğunu 70 saat sonra enkazdan çıkarttı. Ekiplerle birlikte binanın çatısına çıkan Suriyeli baba, çocuğun sedyeyle ambulansa taşınırken bir an olsun yanından ayrılmadı. Aynı saatlerde erkek kardeşine de ulaşan ekipler, çocuğun cansız bedenini bina önüne getirdi. Ceset torbasını açarak yüzüne bakan acılı baba, gözyaşlarına engel olamadı. Komşuları da acılı babanın yanına gelerek onu teselli etti.

          En acı teşhis

        • 8

          Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın altında kalan annenin ardından, polis memuru baba Feyzullah Polat ve 9 yaşındaki Zeynep de depremin 80. saatinde kurtarıldı. Ailenin 1 hafta önce yaptıkları deprem tatbikatı sayesinde hayatta kaldıkları öğrenildi.

          Evdeki tatbikat hayatlarını kurtardı

        • 9

          Hatay'da depremde enkaz altında kalan Adnan bebek, 72 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma ekibi görevlisi, minik Adnan'a sarılara gözyaşlarına boğuldu.

          Adnan Bebek 72 saat sonra kurtarıldı

        • 10

          Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi 70 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Enkazdan yaralı olarak sağ çıkarılan 15 yaşındaki Muhammet Ali'nin "Abi üstümüz çok kötü kokuyor" demesi yürekleri sızlattı.

          "Abi üstümüz çok kötü kokuyor"

        • 11

          Hatay'ın Antakya ilçesinde depremden dolayı ağır hasar alan özel bir hastaneye giren Zonguldak UMKE ekibi yoğun bakım ünitesinden 5 hastayı sağ olarak kurtardı.

          Canlarını hiçe saydılar, yoğun bakımdaki hastaları kurtardılar

        • 12

          Hatay'ın Antakya ilçesinde binaların arasından cenazeleri almaya gelen arama kurtarma ekibi, 72 saat sonra 6 yaşındaki kızı ve babasını 5 saat süren çalışmayla kurtardı.

          Mucize! Cenazeleri almaya gelmişlerdi...

        • 13

          77 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI

          Adıyaman'da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yenimahalle Umutkent Sitesi enkazından ses alınması üzerine, yaklaşık 17 saat önce çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. 

        • 14

          Ekiplerin uzun süren çalışmasının ardından 36 yaşındaki Yılmaz Çetin'e ulaşıldı. Çetin, alkışlar ve tekbirler eşliğinde karşılandı. Depremden 77 saat sonra sıkıştığı yerden çıkarılan yaralı, ambulansla hastaneye sevk edildi. Yılmaz Çetin'in çıkarıldığını gören erkek kardeşi, ağabeyini öperek karşıladı.

        • 15

          78 SAAT SONRA KURTARILDI

          Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı ilçede, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Güngören Belediyesi arama kurtarma ekipleri Mezbahane Caddesi'ndeki Zaman Apartmanı enkazında kurtarma çalışması yürüttü. Ekipler, 17 yaşındaki Ünzile Sevimli'yi enkaz altından 78 saat sonra kurtardı.

        • 16

          Kahramanmaraş'ta, enkaz altında kalan 3 kişilik bir aile, 73 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma ekipleri ve çevredekiler, mucize kurtuluşların arından büyük sevinç yaşadı.

          73'üncü saatte 3 kurtuluş!

        • 17

          Kahramanmaraş merkezli depremde, Onikişubat ilçesinde enkaz altında kalan 49 yaşındaki Duran Şeker, 70 saat sonra kurtarıldı. Şeker, kendisini kurtaran ekiplere "Hakkınızı helal edin" dedi.

          70 saat sonra kurtarıldılar

        • 18

          Gaziantep'te, 14 katlı bir binadan duyulan insan sesinin ardından yapılan arama kurtarma çalışmasının ardından, depremden 76 saat sonra üç kişi, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Depremzedeler tedavi edilmek üzere ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

          14 katlı binadan ses duyuldu! 76 saat sonra üç mucize!

        • 19

          Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan 3 katlı apartmanın enkazında mahsur yaşlı adam, üşüyen ayaklarına bez parçaları dolayarak 72 saat hayata tutundu. Kendisini kurtaran ekiplere teşekkür eden ihtiyar, yanında olan torununun yerini tarif etti.

          Ayaklarına doladığı bez parçalarıyla 72 saat yaşama tutundu

        • 20

          KIZ ÇOCUĞU 72 SAAT SONRA KURTARILDI 

          Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Elbistan ile Pazarcık ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerde büyük hasar alan Hatay'dan, umutları yeşerten bir haber geldi! Enkazın altında kalan kız çocuğu 72 saat sonra kurtarılırken, ekipler büyük sevinç yaşadı.

        • 21

          72 SAAT SONRA HAYATA DÖNÜŞ! 

          Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu 10 ilden biri olan Diyarbakır'da enkaz altından 72 saat sonra mucize bir kurtuluş geldi. Bağlar ilçesinde bir kişi, arama kurtarma ekiplerinin yoğun mücadelesiyle depremin 3'üncü gününde sağ olarak kurtarıldı.

        • 22

          9 AYLIK HAMİLE KADIN 70 SAATİN ARDINDAN KURTARILDI

          Kahramanmaraş kent merkezi Dumlupınar Mahallesi Minyas apartmanı depremin ardından çöktü. Enkaz altında kalan yabancı uyruklu Hene Hammeco isimli 35 yaşındaki 9 aylık olduğu öğrenilen hamile kadın enkaz altında kaldı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu hamile kadın enkaz altından 70 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kadının çıkarılması ile 14 yaşındaki oğlu Muhammed ve arama kurtarma ekipleri büyük bir sevinç yaşadı. Hastaneye kaldırılan hamile kadın ve karnındaki bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

          Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum

        • 23

          71 SAAT SONRA TEKBİR VE ALKIŞLARLA ÇIKARILDI

          Adıyaman merkeze bağlı Turgut Reis Mahallesi Sakarya caddesi üzerinde yer alan 4 katlı binanın üçüncü katında ikamet eden Muhammet İlkbey Aras (29) AFAD ve arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması sonrası enkaz altından 71 saat sonra sağ olarak yaralı halde çıkarıldı. Tekbir ve alkışlarla ambulansa bindirilen Aras, hızlıca hastaneye sevk edildi.

        • 24

          TAM 72 SAAT SONRA

          Hatay'da depremde yıkılan binanın enkazında kalan 55 yaşlarındaki bir adam Alanya AFAD ekipleri tarafından 72 saat sonra yıkıntıların arasından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları için Hatay'a gelen Antalya Alanya AFAD ekipleri şehirde yıkılmış bir binadan ses duyunca çalışma başlattılar. Saatler süren çalışmanın ardından enkazdan 72 saat sonra 55 yaşlarındaki bir adam kurtarıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen depremzede vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

          Kahramanmaraş'ta enkazdan 70 saat sonra mucize kurtuluş!

        • 25

          ENKAZIN ALTINDAN AFAD EKİPLERİNE YEMEK SÖZÜ

          Denizli'den deprem bölgelerinden biri olan Hatay'a giden AFAD ekipleri, çalışma yaptıkları moloz yığınları arasında gelen sesler üzerine Zeynep teyzenin yerini tespit etti. Burada Zeynep teyzeye ulaşan ekipler, teyzenin sakinleşmesi için kendisiyle konuşmaya başladı. AFAD ekibinin 'Denizli'den seni kurtarmaya geldik, Hatay'ın en güzel yemeği hangisi, sen hangisini güzel yapıyorsun, seni hemen çıkaracağız bize yemek borcun olacak söz mü?' demesi üzerine Zeynep teyze, 'Hepsini güzel yaparım sana söz her zaman yemek' diyerek yürekleri ısıttı. Çalışmaların ardından yaşlı kadın enkazın altından depremden saatler sonra çıkarıldı.

        • 26

          Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde yıkılan binanın enkazında kalan 12 yaşındaki çocuk sağ olarak kurtarıldı.

          Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ciddi yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş'ta görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi A Takımı'nda görevli ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler yıkılan binanın enkazından 68 saat sonra 12 yaşındaki Yusuf Elmaruf'u sağ olarak kurtardı. Kurtarılan çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi. (İHA)

          7 yaşındaki Ahmet kurtarıldı

        • 27

          68. SAATTE BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

          Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatayın merkezinde bulunan Kuzeytepe mahallesi Uğur Mumcu Caddesinde yıkılan bir apartmanın enkazından bir kadın 68 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

        • 28

          MADENCİLER ANNE VE KIZI KURTARDI

          Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda (TTK) çalışan maden işçileri, Kahramanmaraş´ta depremden 65 saat sonra Sevim Toygun ve 4 yaşındaki kızı Melisa´yı enkaz altından kurtardı.

        • 29

          ANNE, BABA VE 2 ÇOCUĞU 64 SAAT SONRA KURTARILDI

          Kahramanmaraş'taki arama kurtarma ekipleri, enkazı üç kat kesip tünel oluşturarak baba Mehmet Özbek (25), anne Sude Rümeysa (25) ile çocukları 2 yaşındaki Elif Berra ve 4 yaşındaki Zeynepe depremden yaklaşık 64 saat sonra ulaştı. Alkışlarla enkazdan çıkarılan Özbek ailesi, sağlık ekiplerine teslim edildi.

           

        • 30

          65 SAAT SONRA YARALI OLARAK KURTARILDI

          Malatya'da depremde yıkılan 6 katlı Beysu Apartmanı'nın enkazından 65 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarılan yaralının Habil Mordeniz olduğu belirtilirken eşinin de enkaz altına olduğu öğrenildi.

        • 31

          "ÇOK AZ KALDI BİZDEN DAHA GÜÇLÜSÜN"

          Kahramanmaraş'ta arama kurtarma operasyonu gerçekleştiren Burdur itfaiye ekipleri 7 yaşındaki Elif Temel'i enkaz altından çıkartırken itfaiye çavuşu Ali Eryılmaz'ın Elif'le yaptığı muhabbet yüzlerde tebessüm oluşturdu. Elif'in "Ne zaman bitecek?" sorusu üzerine itfaiye çavuşu Eryılmaz, "Çok az kaldı. Kendin de biliyorsun 2 dakikadan az kaldı. Ama sen sabredeceksin. Çünkü buradaki en güçlü kişi sensin. Bizden daha güçlüsün" diyerek onu sakinleştirmeye çalıştı. Enkazdan çıkarılmasının ardından battaniyeye sarılan Elif Temel, itfaiye ekipleri tarafından sedyeye alınarak ambulansa taşındı.

        • 32

          Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kaldığı belirlenen adının Sevim olduğu öğrenilen anne ve 4 yaşındaki kızı Melisa, Zonguldak'tan gelen TTK ekiplerinin çalışması sonucu enkazdan kurtarıldı.

           

        • 33

          Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Malatya'da çöken bir binada mahsur kalan 84 yaşındaki Fatma Sultan Çetinkaya, 62 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Uçbağlar Mahallesi Lale Sokak'ta bulunan bir binadan ses alan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında 84 yaşındaki Fatma Sultan Çetinkaya'ya ulaşıldı. Ekipler yaşlı kadını yoğun mesai harcayarak kurtardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen Çetinkaya hastaneye götürüldü. (İHA)

        • 34

          Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Adıyaman'da çalışma yapan kurtarma ekipleri, 61'inci saatte Zümrüt apartmanından 50 yaşında bir kadını sağ olarak çıkardı.

          İlk müdahalesi yapılan kadın, enkaz alanından tekbir eşliğinde çıkarıldı.

        • 35

          Kahramanmaraş'ta 54 saat sonra İngilizce öğretmeni Mehmet Acar (33) sağ olarak kurtarıldı. Aynı binada odaklanan ekipler son bir saat içerisinde 2'si kadın 3 kişiyi çıkarmış oldu. Binada bir kişinin daha sağ olduğu bildirildi.

          54 saat sonra güzel haber

        • 36

          Hatay'da kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler tarafından sağ kurtarılan 5 yaşındaki Serap Ela'nın enkazdan çıkartılırken ki sözleri ise dikkat çekti. Küçük Ela, "Ben çok ağırım ama" dedi.

          Duygulandıran sözler: Çok ağırım ama

        • 37

          Kahramanmaraş'ta depremden 55 saat sonra enkazdan çıkarılan 13 yaşındaki Berat, elinde tuttuğu muhabbet kuşuyla enkazdan sağ çıkarıldı.

          Enkaz altında muhabbet kuşunu hiç bırakmadı

        • 38

          Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan 5 yaşındaki Yağmur, 48 saat sonra sağ çıkarıldı. Kurtarılmayı beklerken ağlayarak, "Çok üşüyorum baba, ellerim bembeyaz oldu. Çok üşüyorum" diyen minik Yağmur'u, itfaiye erleri "Yaklaştılar sana Yağmur. Hemen koltuğun oradalar" sözleriyle teskin etti. Yağmur'un, "Gitmek istiyorum eve, ananeme gitmek istiyorum." demesi üzerine kurtarma ekibindekiler, "Seni alacağız oradan canım" karşılığını verdi.

          "Çok üşüyorum baba"

        • 39

          Kahramanmaraş'ta yıkılan Arıkan Oteli'nin enkazında mahsur kalan 58 yaşındaki Hilal Kocaoğlu 52 saat sonra kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini enkaz başında yaptığı Hilal Kocaoğlu, sedye ile ambulansa taşınıp, hastaneye kaldırıldı.

          52 saat sonra mucize

        • 40

          Hatay'da depremden 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Çocuk hastaneye götürüldü.

          Hatay'da 51 saat sonra... 5 yaşındaki çocuk kurtarıldı

        • 41

          Kahramanmaraş'ta yıkılan 7 katlı bir binanın enkazında kalan 20 yaşındaki Melisa, depremden 51 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Eşi ve 2 çocuğunu depremde kaybeden baba ise, kızı Melisa kurtulunca gözyaşlarını tutamadı.

          Kızını gören baba gözyaşlarına boğuldu

        • 42

          Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından öğretmen Mesude Akar (24), 49 saat sonra çıkarıldı. Akar'ın çıkarılması sırasında sevinç yaşayan çevredeki vatandaşlar kurtarma ekiplerini alkışladı.

          Mesude öğretmen 49 saat sonra kurtarıldı

        • 43

          Adıyaman'ın Besni ilçesinde, depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan 6 yaşındaki Hacer Kaçmaz, annesinden 3 saat sonra, Kastamonu'dan bölgeye giden Taşköprü Belediyesi itfaiye ekibince kurtarıldı. Küçük çocuk tedavi edilmek üzere hastaneye gönderildi.

          6 yaşındaki Hacer 47 saat sonra kurtuldu!

        • 44

          Adıyaman'da göçük altında kalan 10 yaşındaki Pınar 47 saat sonra kurtarıldı. Göçük altından çıkartılan Pınar'ın ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi gözyaşlarına boğuldu.

          Adıyaman'da sevindiren haber: Pınar 47 saat sonra kurtarıldı

        • 45

          Kahramanmaraş'ta yıkılan Güvenç Apartmanı'nın enkazı altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, depremden 43 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

          "Saklambaç oynadık tamam mı? Geçecek hepsi"

        • 46

          Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, ekiplere kepçesiyle destek veren oğlu Osman Aydemir'in katkısıyla 47 saat sonra kurtarıldı.

          Kepçe operatörü 47 saat sonra babasının kurtarılmasını sağladı

        • 47

          Kahramanmaraş'ta deprem sonrası enkaz altında kalan ve 45 saatin sonunda sağ olarak kurtarılan Tuğçe Kalmış'ın babası İsrail ekibine teşekkür etti.

          İsrail ekibinin yardımlarıyla kurtarıldı

           

        • 48

          Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a giden Ümraniye Belediyesi yardım ekipleri, 9 aylık hamile kadını depremden 40 saat sonra enkazdan çıkardı.

          9 aylık hamile kadın, 40 saat sonra enkazdan kurtarıldı

        • 49

          Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 47 saat sonra 1 çocuk yaralı olarak çıkartıldı.

          Bir mucize daha! 47 saat sonra kurtarıldı

           

        • 50

          Deprem bölgesinde yürekleri ısıtan bir kurtarma operasyonu daha gerçekleşti. Kentte 62 yaşındaki yaşlı bir adam 50 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Enkazdan yürüyerek çıkan Selman ismindeki yaşlı adamın kendisini kurtaran ekipleri selamlaması ise herkesi duygulandırdı.

          50 saat sonra enkazdan yürüyerek çıktı! Ekipleri selamladı

        • 51

          Depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Van'dan giden ekipler, hasar gören binada mahsur kalan 80 yaşındaki kadını kurtardı.

          Hasar gören binadan 80 yaşındaki kadın kurtarıldı

        • 52

          Hatay'da annesi ile babası enkaz altına can veren 5 yaşındaki Mehmet, Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı.

          "Gecemize umut oldun Mehmet"

        • 53

          Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Hatay'da çöken binanın enkazı altında kalan 2 yaşında Muhammed, 44 saat sonra kurtarıldı. Ekipler 2 yaşındaki Muhammed'e elleri ile su içirdi.

          Enkazda 44 saat... Şişe kapağıyla can suyu!

        • 54

          Hatay'daki kurtarma çalışmalarında 80 yaşındaki Abdurrahman Beyaz 54 saat sonra kurtarıldı.

          54 saat sonra kurtarıldı

        • 55

          47 SAAT SONRA GELEN MUTLULUK

          Hatay'ın Antakya ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan 19 yaşındaki genç, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri tarafından 47 saat sonra kurtarıldı.

           

        • 56

          EKİPLERE GÜLÜMSEDİ

          Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan baba ve 2 evladı Trabzon ve Bursa AKUT ekipleri tarafından kurtarılırken, 12 yaşındaki Hatice Kübra enkaz altından çıkarılmasının ardından ekiplerin sevincine gülümseyerek ortak oldu.

        • 57

          65 YAŞINDAKİ AZİZE SUBAŞI KURTARILDI

          Hatay'da çalışma yürüten Mehmetçik ve AFAD ekipleri Fener caddesinde çöken 6 katlı binadan ses aldı. Ekipler, enkazda 65 yaşındaki Azize Subaşı'na ulaştı. Ekiplerini ve gönüllülerin çabalarıyla Subaşı, göçükten yapılan çalışma ile çıkarıldı. Kurtarılan kadın hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        • 58

          52 SAAT SONRA KURTARILDI, SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

          Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Hatay'da enkaz altında kalan Semra Et'i sabah saatlerinde kurtardı. 52 saat sonra kurtarılmanın sevincini yaşayan kadın, "Çok sağ olun. Hepinizi çok seviyorum" diyerek ekiplere teşekkür etti.

          52 saat sonra kurtarıldı

        • 59

          46 SAAT SONRA MUTLU EDEN HABER

          Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'ın merkezinde bulunan Uğur Mumcu Caddesinde yıkılan bir apartmanın enkazından bir vatandaş 46 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

        • 60

          ANNE VE ÇOCUĞU 47 SAAT SONRA KURTARILDI

          Adıyaman'daki Giresun AKUT ekipleri, anne Fatma Tanık (38) ve 3 yaşındaki çocuğu Muhammed Tanık'ı kurtarmak için seferber oldu. Ekipler, ilk olarak 3 yaşındaki Muhammed Tanık'ı çıkarttı. Sağlık ekiplerine teslim edilen Muhammed Tanık, hastaneye kaldırılırken ekipler dakikalar sonra anne Fatma Tanık'ı da bulunduğu yerden çıkarttı. Hastaneye sevk edilen anne ve çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        • 61

          46 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

          Hatay'ın merkezinde bulunan Uğur Mumcu Caddesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazından bir kadın 46 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

        • 62

          40 SAAT SONRA 'İKİZ' MUTLULUK

          Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından bir çift ile ikiz bebekleri sağ kurtarıldı. İlk önce ikizlere ulaşan ekipler, devam eden çalışmalarda ikizlerin annesi Pınar ve babası İbrahim Karapirli'ye de ulaştı.

        • 63

          BABA OĞUL 56. SAATTE KURTARILDI

          Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Meydan Mahallesinde bulunan Kaya Apartmanı enkazında İHH, AFAD ve Mardin itfaiyesinin devam eden arama kurtarma çalışmalarında 56 saat sonra 60 yaşındaki Müslüm ve oğlu Serhat Kaya sağ olarak kurtarıldı.

        • 64

          54 SAAT SONRA GELEN SEVİNÇ

          Adıyaman'ın Besni ilçesinde, depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan baba ve oğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince 54 saat sonra kurtarıldı. Yoğun uğraşlar sonucu ekipler, baba Ahmet Aydın ve oğlu Yusuf Aydın'ı, 54 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardı.

        • 65

          ANNE VE KIZLARI KURTARILDI

          Adıyaman'da da kent merkezindeki Alitaşi Mahallesi Bozbey Caddesi'nde yıkılan 5 katlı Pektaş Apartmanı'nın enkazının altında kalan 46 yaşınaki Hatice ile kızları Elif (12) ve Ayça Tekin (10), ekiplerin çalışmaları sonucu yaklaşık 54 saat sonra kurtarıldı.

        • 66

          HASTANEYE KALDIRILDI

          Malatya'da yıkılan binalarda AFAD, UMKE, itfaiye, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ekipler, Göktuğ Sokak'ta yıkılan binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Birgül Aranır'ı yaralı kurtardı. Aranır, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

           

        • 67

          ENKAZDAN 58 SAAT SONRA KURTARILDI

          Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Arama Kurtarma (SAKE) ekipleri, arama kurtarma faaliyetlerini yürütüyor. Dulkadiroğlu ilçesi Pınarbaşı Mahallesinde yıkılan 6 katlı Kalkan Apartmanından seslerin geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, depremden 58 saat sonra 59 yaşındaki Emine Kızıloğlunu enkazdan sağ çıkarmayı başardı. 

        • 68

          İLK SÖZÜ 'ANNEM NEREDE' DEMEK OLDU

          Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde çöken 5 katlı binanın enkazında kalan aynı aileden 4 çocuk AFAD ekipleri tarafından sağ olarak çıkartıldı. Enkazdan ikinci olarak çıkartılan çocuklardan ismi öğrenilemeyen 4-5 yaşlarındaki çocuğunun ilk sözleri "annem nerede" oldu. Peş peşe sağ olarak çıkartılan çocukları ekipler sevince boğdu. 16 yaşlarındaki İlay'da ise bulunduğu yerden yarı baygın olarak kurtarıldı. Sağ olarak kurtarılan çocuklar sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.

         Sevinç gözyaşları Yusuf bebek için! 105'inci saatte kurtarıldı
        Sevinç gözyaşları Yusuf bebek için! 105'inci saatte kurtarıldı Haberi Görüntüle
         101 saat sonra enkazdan çıkarılan Hikmet: Bana sarılmadan gitme abi
        101 saat sonra enkazdan çıkarılan Hikmet: Bana sarılmadan gitme abi Haberi Görüntüle
         102 saat sonra Büşra kurtuldu!
        102 saat sonra Büşra kurtuldu! Haberi Görüntüle
         100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler...
        100'üncü saat geçti! Peş peşe mucizeler... Haberi Görüntüle
         Enkaz altında Zeynep Bastık'ın o şarkısını istedi
        Enkaz altında Zeynep Bastık'ın o şarkısını istedi Haberi Görüntüle
         Hatay'da 102.saatte art arda mucizeler!
        Hatay'da 102.saatte art arda mucizeler! Haberi Görüntüle
         Mucizeler peş peşe! Bu kez haber Adıyaman'dan geldi
        Mucizeler peş peşe! Bu kez haber Adıyaman'dan geldi Haberi Görüntüle
         100'üncü saatte bir mucize daha! 50 metreyi 5 saatte aşıp kurtardılar
        100'üncü saatte bir mucize daha! 50 metreyi 5 saatte aşıp kurtardılar Haberi Görüntüle
         Kurtarılmayı böyle bekledi
        Kurtarılmayı böyle bekledi Haberi Görüntüle
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa