Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Aslan’dan borç kapatmak için özel kampanya - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “55 milyon Euro’luk zararı UEFA’dan mektup gelmeden 26 milyona çekmişiz. 10 milyon Euro gibi bir gereklilik olduğu için aksiyon planı hazırladık. 8 Şubat’ta bir lansmanla bu kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak” dedi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV’de yayınlanan “10’da Ekonomi” adlı programda sarı-kırmızılıların UEFA tarafından 1+1 yıl Avrupa’dan men cezası alma tehlikesi, takımın ekonomik sorunları ve çözümü için yaptıkları projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, “2015-2016 sezonunda zararın 10 milyon Euro’ya inmesi ilk şarttı. ‘2016-2017 sezonu sonunda da 10 milyon Euro zararla kapatırsanız ikinci yılki cezayı kaldırırız’ diye üst kurula teklif ediyorlar. 23 Şubat’ta duruşmamız var. Savunmamızı yapacağız. Zararı 10 milyon Euro’ya indirmek sadece UEFA mektup gönderdiği için değil. Zaten hedefimiz bu rakamlara inmek. Yüksek seviyede zararla sürdürebilirlik söz konusu değil. Benim başkan olmamın altındaki en büyük sebep bu. Ben bu gidişatı görüyordum. Duygun Yarsuvat döneminde bu zararın tespitini yaptık. 70 milyon Euro’luk zararı 6 ayda 55 milyona, şimdi de 26 milyona düşürdük. UEFA’nın mektubu olmasaydı da böyle bir ekonomik politika izleyecektik” dedi.

        ‘BEN İSTEMEZ MİYİM EN İYİ FUTBOLCULARI ALMAYI’

        Borçları azaltmak için aksiyon planlarının hazır olduğunu, gayrimenkul satışı düşünmediklerini dile getiren Özbek, “Önümüzdeki hafta bir lansmanla kampanyamızı başlatıyoruz. Taraftara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya. Bu sorun sadece Galatasaray’ın değil, Türkiye’nin sorunu. Ben başkan olarak istemez miyim dünyanın en iyi futbolcularını alalım. Ama bazı şeylerle yetinmek zorundayız” ifadesini kullandı.

        ‘TEK BİLEK TEK YÜREK’

        Galatasaray’ın kaynak yaratmak için başlattığı kampanyasında ‘Tek bilek, tek yürek’ uygulaması olacak. Pazartesi günü gerçekleştirilecek lansmanda taraftarlar için özel olarak üretilen bileklikler tanıtılacak. 10 liraya satılacağı ifade edilen bu proje Beşiktaş’ın ‘Feda Projesi’nin benzeri olarak ifade ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa