Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asgari ücrette reel sektör yükü hafifletilecek - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, asgari ücrette yapılacak artışın reel sektöre bir yük getireceğini, başta küçük ölçekli şirketler olmak üzere bu yükü paylaşmak için bir çalışma yaptıklarını, amaçlarının bu yükü hafifletmek olduğunu söyledi.

        Zeybekci, TBMM'de kayıt sırasında yaptığı ve TV'lerden canlı olarak yayımlanan konuşmasında, "10-300 kişi çalıştıran küçük ölçekli şirketlerimizin bu konulardan (asgari ücretteki artış) çok daha fazla etkileneceğini düşünüyoruz. Yükü hafifletme anlamında bir paylaşım olacak. Hükümetimizin bununla ilgili bir çalışması var" dedi.

        Yeni hükümetin kurulması ve yemin törenleri ardından çalışmaların açıklanacağını belirten Zeybekci, "Paylaşım olmasını hükümet olarak çalışıyoruz. Reel sektöre bir yük getirecektir. Bizim yapmaya çalıştığımız ise bu yükü hafifletmek" dedi.

        Asgari ücret halen net 1,000 TL seviyesinde bulunurken, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.4 oyla 317 milletvekili çıkarma hakkı elde eden AKP seçim öncesinde asgari ücretin net 1,300 TL'ye çıkarılması vaadinde bulunmuştu.

        Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık tarihinde toplanması ve hükümetin tavsiyesiyle asgari ücretin 1 Ocak tarihi itibarıyla 1,300 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

        Türkiye'de asgari ücretle çalışan 5 milyon kişi, asgari ücretteki bu artışı beklerken Reuters'da dün yayımlanan bir analizde ise artışın makroekonomi açısından bütçe disiplininden sapma ve enflasyonda artış anlamına gelebileceğine dikkat çekildi. Bir diğer taraftan ise bu adım, reel sektör tarafında ise üretimin diğer ülkelere kayması, işten çıkarma ve istihdamda daralma riskini beraberinde getiriyor.

        Reuters

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa