Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dudak kuruluğu yaşayanlar dikkat! Ciddi hastalık belirtisi olabilir, çok geç olmadan mutlaka önlem alın!
        • 1

          Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havaya sıklıkla maruz kalındığında dudak kuruması görülebilir. Kuru ciltlerde sıklıkla görülen dudak kuruluğu vitamin eksikliği nedeniyle oluşabileceği gibi hastalıkların habercisi de olabilir. Dudak kuruluğu deyip geçmeyin, geç olmadan mutlaka önlem alın. Dudak kuruluğu çinko eksikli nedeniyle oluşabileceği gibi su içme alışkanlığının olmamasından kaynaklı da olabilir. Asla geçmeyen bir dudak kuruluğunuz varsa mutlaka bir uzmana başvurun. Peki dudak kuruması neden olur? Dudak kuruluğu nasıl geçer? Dudak kuruluğu tedavileri nelerdir? İşte evde doğal yöntemlerle dudak kuruluğunu giderecek bakım önerileri

        • 2

          DUDAK KURULUĞUNUN NEDENLERİ NELERDİR?

          Çinko eksikliği

          Az su içme alışkanlığı

          B12 vitamini eksikliği

        • 3

          Dudakları yalama, ısırma ve emme alışkanlığı

          Sürekli ağızdan nefes alma

          D vitamini eksikliği

          Hipotiroidizm hastalığı

          Hamilelikteki hormon değişiklikleri

        • 4

          Havanın ısı durumu

          Vitamin eksikliği

          C ve E vitamin eksikliği

          Kontakt dermatit cilt hastalığı

          Dudakta egzama

        • 5

          A vitamini fazlalığı

          Down sendromlu hastalarda genetik

          Mide asidi, kötü beslenme

        • 6

          SAĞLIKLI DUDAKLARA SAHİP OLMAK İÇİN DUDAK KURULUĞUNA İYİ GELECEK YÖNTEMLER NELERDİR?

          Dudaklarda kuruluk hissi, çatlamayı önlemek, daha yumuşak, sağlıklı ve bakımlı bir dudak yapısına sahip olmak için her gün yeterli miktarda su tüketmelisiniz. Sık sık , düzenli su tüketimi genel sağlığınızı koruduğu gibi cildinizi nemlendirerek yumuşatır. Sağlığınızı koruyan doğru, kaliteli dudak nemlendiricisi ürünleri kullanmanız vitamin ve mineral bakımdan zengin gıdalar tüketmeniz tavsiye edilir.

        • 7

          DUDAK KURUMASI NASIL GEÇER?

          Dudak çatlaması ve kurumasını önlemek için öncelikle bol su içmeye özen gösterilmeli ve vücudun sağlıklı nem oranı korunmalıdır. Günde 2 litreden fazla su tüketimi, cilt dokusunun elastikiyetini artırır ve cilt mukozası güçlenir. Bunun dışında dudak çatlaklarını iyileştirebilmek için nemlendirici bakım uygulaması düzenli olarak yapılmalı ve özellikle aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda güneşten koruyucu faktörler içeren bakım ürünleri ile dudaklar özenle korunmalıdır.Dudaklarda çatlakların varlığı, oral mukozada enfeksiyon gelişme riskini artırır. Dolayısıyla bu dönemde ağız bakımını doğru şekilde uygulamaya özen gösterilmeli ve aynı zamanda dudaklarda tahrişe neden olmayan ağız bakım ürünleri tercih edilmelidir. Dudak çatlaklarının doğru bakımı ve varsa altta yatan hastalığın teşhisi için bu belirtileri doktorunuzla paylaşmayı ihmal etmeyin!

        • 8

          Dudaklarınızı kış güneşinden de koruyun

          Dudak kreminizin güneş koruyuculu olmasına dikkat edin. Kışın bile dudaklarınız çatlayabilir. Güneş, çatlamış dudaklarınızı daha kolay kurutur ve bu da uçukları tetikleyebilir. SPF 30 ve daha yüksek güneş koruyuculuğu olan ürünleri kullanmaya özen gösterin. Dışarıdayken dudak balsamınızı 2 saatte bir uygulayabilirsiniz. Dışarı çıktığınızda ağzınızı bir atkı ile kapatmanız da soğuk ve kuru havaya karşı dudaklarınızı korumaya yardımcı olur.

        • 9

          Esansiyel yağ kullanımı

          Dudak kuruluğu yaşayanlar için öncelik tedavi yöntemi doğal olarak tercih edilmektedir. Doğal yağlar nemlendirmek için kullanılır Hindistan cevizi, jojoba, hint, E vitamini, zeytin veya kenevir yağı sıkça kullanılır.

        • 10

          Dudaklarınıza peeling uygulayın

          Dudaklarda ölü hücrelerin bulunması dış görünüş olarak da çirkin görünmektedir. Toz şeker, bal ve gül suyunun karışımı ile yapılan peeling 10 dakika dudaklarda bekletildikten sonra yıkanır sonucunda ise dudaklarınızın nemlendiğini göreceksiniz.

        • 11

          Aloe vera jel ile dudaklarınızı nemlendirin

          Kozmetik ürünlerin satıldığı ya da internetten temin edilebilen aloe vera jel dudak kurulunda büyük önem taşır. Dudakları nemlendiren ve yumuşak hale getiren bu jelin kullanılması tavsiye edilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa