Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ciner'den Kurumsal Finansman Rekoru - İş-Yaşam Haberleri

        Ciner Grubu’nun yüzde 100 sahibi olduğu We Soda iştiraki 1 Ağustos 2018 tarihi itibariyle 7 yıl vadeli 1 milyar 660 milyon dolarlık uluslararası sendikasyon kredisinin altına imza attı. Bu kredi Türk borçlanma piyasası açısından da son 5 yıl içinde sağlanan en yüksek tutarlı kurumsal finansman anlaşması olarak tarihe geçti. Kredi maliyetleri açısından da alınan sendikasyon dönemine göre en düşük maliyetli sağlanan kaynaklar arasında yerini aldı.

        BANK OF CHINA VE GOLDMAN SACHS KONSORSİYUMDA

        1 milyar 660 milyon dolarlık dev sendikasyon kredisinin konsorsiyumunda Türkiye'nin en büyük bankalarından Denizbank ve İş Bankası yerini aldı. Sendikasyon kredisinin konsorsiyumuna dünyadan ise Çin'in en büyük 5 bankasından biri olan Bank of China ve ABD’li Goldman Sachs katıldı.

        REKLAM

        Türkiye’de faaliyet gösteren Eti Soda, Kazan Soda ve ABD'de kurulu Ciner Wyoming USA adlı şirketleri bünyesinde bulunduran We Soda, dünyanın en büyük soda külü üreticisi konumunda. Son 5 yılda Türkiye’ye 4 milyar dolarlık yatırım yapan Ciner Grubu bu başarısını finansman alanında bu anlaşma ile bir kez daha gösterdi.

        HAKAN ATEŞ: CİNER’İ DÜNYA LİGİNE ÇIKARACAK

        Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Ciner Grubu şirketlerinden We Soda Limited'in 7 yıl vadeli 1 milyar 660 milyon dolar büyüklüğünde uluslararası sendikasyon kredisi almasını BloombergHT’de şöyle değerlendirdi:

        "38 yıllık bankacılık tarihimde bir çok işlem oldu ama bu onların en önemlilerinden biri. Ciner Holding'i kutluyorum, bu yapılan çok önemli bir işin taçlandırılmasıdır. Hadise aslında yıllar önce Beypazarı'nda Ciner Holding ve Turgay Ciner'in vizyonu ile başladı. Trona işi dünyada ses getirecek ve Ciner'i dünya ligine çıkaracak işlemdir. Dünyada Çin'deki ve Türkiye'deki rezervler birlikte düşünüldüğüne bir numara oluyor.”

        Beypazarı ve Kazan'daki tesislerin ülke ekonomisine çok büyük bir katkı yaptığını belirten Ateş, 21 yıldır Ciner Grubu ile bankacılık alanında işbirliği yaptıklarını da sözlerine ekledi.

        REKLAM

        ATEŞ: BU KREDİ EKONOMİDE DE GÜVENİ TAZELEDİ

        Bu kredinin aynı zamanda piyasalar açısından da bir umut anlamına geldiğini ifade eden Ateş şöyle devam etti:

        “Bu kredi Ciner Grubu adına büyük başarıyı, bankalar açısından da kendi tarihlerinde yaptığı çok önemli bir işlemi ifade ediyor. Türkiye iç ve dış talebi dengelemek zorunda, cari açığa çözüm bu. Bu çerçevede ihracatımızı artırmamız lazım ama katma değeri yüksek ihracat yapmamız lazım. Burada yüzde 100'e yakın katma değer var. Herhangi bir ithal girdi kullanmadan ülkemizin madenini zenginleştirip satıyoruz.

        Bu kredi ekonomi açısından bir güven tazelemesi anlamına geliyor. Türkiye birçok sanayide ilk beşte bir ülkedir. Bu alanda da öne çıkmamız çok önemli. Dünyada kazı 10-11 km’dir. Bizde 1.5-2 kilometreleri yeni buldu. Ne kadar toprağın altına girerseniz o kadar zenginlik alırsınız. Bizde petrol doğalgaz yok ama bunları kompanse etmek için madencilik çok önemli. Toprak altındaki zenginlikleri çıkarıp halkımızın refahını artırma dönemine geldik. İşte bu nedenle Ciner Soda'nın We Soda olarak dünya piyasalarına lider olarak girmesi çok önemlidir. Özel sektörün bu girişimi son derece önemlidir. Devletin de çok önemli bir katkısı olmuştur."

        Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Ciner Grubu şirketlerinden We Soda Limited'in rekor uluslararası sendikasyon kredisini değerlendirdi...

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa