Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "ABD'nin hatalarını veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO'ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz. Türkiye'nin, NATO'da kalması gerektiğine gönülden inanıyorum." dedi.

Meclis'te yaptığı basın toplantısında NATO tatbikatındaki skandala değinen Çiçek, hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, hem de NATO'nun kendi içindeki soruşturmasında, skandala neden olan iki personelin kimlerle ilişkili olduğunun ortaya çıkarılacağını belirtti.

Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim tahminimiz, Avrupa'da etkin olan terör örgütlerinin yönlendirmesiyle bu tür organizasyonlara ve tatbikatlara saplantılı girdiler olabilir. Ancak buradan NATO düşmanlığı, 'NATO'ya hayır, NATO'dan çıkalım' gibi söylemler aslında stratejik söylemlerdir. Öyle ayaküstü verilecek kararlar değildir. Bizim NATO'ya hangi süreçte, hangi nedenlerle girdiğimiz tarihte bellidir. Dolayısıyla coğrafyamız, dünyada bulunduğumuz yer değişmediği sürece bu şartlar da değişmez. Ayrıca ABD'nin hatalarını veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO'ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz diye düşünüyorum, eski bir kurmay subay olarak."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ