Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de - Para Haberleri

        BDDK, reel sektör firmalarının bağımsız denetime tabi kredi limiti, 500 milyon liradan 100 milyon liraya indirdi

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre bankalardan kredi kullanan firma ve grupların bağımsız denetim raporu sunma zorunluluğunun başladığı 500 milyon TL'lik sınırın 100 milyon TL'ye düşürdü.

        Yönetmelik büyük grupların iştiraklerine kredi alırken önemli sorumluluklar yükledi. Şimdiye kadar bankalara konsolide bilanço vermeyen şirketler artık bu bilançolarını verecek. Bunun yanında analiz tablolarını ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum raporunu da bankalarla paylaşacak. Böylece kredi alan kurumsal şirketlerin durumu daha net ortaya çıkmış olacak

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan "Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik" ile düzenleme kapsamına alınan kredi oranı yüzde 33'ten yüzde 47'ye yükselecek.

        REKLAM

        Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları (YEP) 2019 yılı Nisan ayında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanmış ve toplam riski 100 milyon TL ve üzeri olan grupların, bağımsız denetim raporlarını bankalara sunmasının zorunlu hale getirileceği belirtilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa