Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş B36 Torshavn Beşiktaş maçı sonucu ve ÖZETİ - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemesinde zorlanmadı - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, 2. ön eleme turunda B36 Torshavn'a konuk oldu. Avrupa'da 205, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 103. maçına çıkan Kara Kartal, mücadeleden Jeremain Lens ve Gökhan Gönül'ün attığı gollerle 2-0'lık üstünlükle ayrıldı ve 2 Ağustos'ta oynanacak rövanş öncesinde avantajı elde etti.

        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... B36 TORSHAVN - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Beşiktaş, Jeremain Lens'in 8. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortada, Lens ceza sahası içinde topu göğüsü ile önüne indirdikten hemen sonra sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve şık bir golle skoru 1-0'a getirdi.

        Dakikalar 13'e geldiğinde Beşiktaş farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı: Yine Caner Erkin'in ceza sahasına ortaladığı topta, altı pas önünde Cyle Larin topa dokunamadı ve top auta çıktı.

        Mücadelede 26. dakika oynanırken Lens'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Gökhan Gönül çok şık bir vuruş ile topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi.

        32. dakika oynanırken Caner Erkin uzun kullandığı taç atışında, topu ceza sahası içinde Cyle Larin ile buluşturdu. Cyle Larin'in dönerek yaptığı vuruşta kaleci Roi Hentze mutlak bir golü önledi.

        Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        Dakikalar 56'yı gösterdiğinde Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı: Cyle Larin ile yaptığı ver-kaç sonrasında Tolgay Arslan ceza sahası yayının önünden şutunu çekti ama top kalenin üstünden auta çıktı.

        70. dakika oynanırken maçtaki ilk kart çıktı. Maçtaki ilk sarı kartı gören oyuncu, Medel'e yaptığı müdahale sonrasında Magnus Jacobsen oldu.

        Karşılaşmanın 74. dakikasında Beşiktaş'ın ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Cyle Larin oyundan çıkan isim olurken yerine Mustafa Pektemek dahil oldu.

        Mücadelede 85. dakika oynanırken Şenol Güneş ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Vagner Love oyuna dahil olurken Jeremain Lens saha kenarına geldi.

        Mustafa Pektemek de bu dakikada sarı kart gördü.

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, mücadeleden 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, rakibiyle 2 Ağustos'ta Vodafone Park'ta rövanşta karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, bu turu atlaması durumunda 3. ön eleme turunda Avusturya'dan LASK ile Norveç'in Lillestrom takımları arasındaki mücadelenin galibiyle eşleşecek. LASK ve Lillestrom arasında bugün oynanan maçta ise gülen taraf 4-0'lık galibiyetle LASK oldu.

        ST. JOSEPH VE OFK TİTOGRAD'I ELEMİŞTİ

        B36 Torshavn, ilk önce Cebelitarık ekibi St Joseph's iki maç sonunda penaltılarla daha sonra da OFK Titograd'ı eleyerek 2. ön eleme turuna geldi.

        FENERBAHÇE ELEMİŞTİ

        Faroe Adaları ekibi daha önce 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'yle UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştı. Fenerbahçe rakibini İstanbul'da 4-0, deplasmanda ise 5-0 yenerek elemişti.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ, AVRUPA'DA 205. MAÇINA ÇIKTI

        Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında 205 maçtan 78'ini kazanırken, 83'ünü kaybetti. Beşiktaş, 44 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Avrupa arenasında geride kalan 204 karşılaşmada rakip fileleri 267 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 294 gol gördü.

        UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 103. MAÇI

        Beşiktaş, B36 Torshavn karşısında UEFA Avrupa Ligi'ndeki 103. müsabakasını oynadı. Adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonda bugüne kadar 103 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 35 mağlubiyet aldı. Bu organizazyondaki maçlarında rakip fileleri 161 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 125 gole engel olamadı.

        ŞENOL GÜNEŞ, REKORUNU 27 MAÇA ÇIKARDI

        Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Şenol Güneş, B36 Torshavan karşılaşmasıyla bu rekorunu 27 karşılaşmaya çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 27 Avrupa karşılaşmasında 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Şenol Güneş döneminde 43 gol atan Beşiktaş, rakiplerinden 40 gol yedi.

        BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA PERFORMANSI

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

        Organizasyon O G B M A Y
        Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi 82 27 19 36 85 131
        Kupa Galipleri Kupası 20 4 4 12 21 38
        UEFA Kupası ve Avrupa Ligi 103 47 21 35 161 125
        Toplam 205 78 44 83 267 294
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa