Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS ne zaman? 2023 ÖSYM sınav takvimi ile geri çekilen yeni Üniversite sınavı (TYT, AYT, YDT) başvuru ve sınav tarihi açıklandı mı?
        • 1

          2023 ÖSYM sınav takvimi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Genel seçim tarihi ile denk gelmesiyle Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Biz hiçbir öğrencimizin sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz." dedi. Açıklamaların ardından yeni YKS tarihi sorgulanıyor. İşte 2023 üniversite sınavı tarihine ilişkin detaylar...

        • 2

          YKS TARİHİ BELLİ OLDU MU?

          Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Biz hiçbir öğrencimizin sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. ÖSYM çalışma yapıyor. Seçim takviminin değişmesine yönelik çalışma yok" ifadelerini kullandı.

        • 3

          Bu gelişme sonrası ÖSYM 2023 sınav ve başvuru takvimini geri çekti. Henüz yeni sınav tarihleri duyurulmadı. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yeni sınav takviminin en geç Aralık ayının ilk haftasına kadar açıklanması bekleniyor.

        • 4

          İlk açıklanan ÖSYM sınav takvimine göre YKS sınavlarının 17-18 Haziran 2023'de yapılacağı duyurulmuştu.17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanmasına karar verilmişti. Yeni YKS tarihleri açıklandığında haberimiz güncellenecektir.

        • 5
        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa