Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Yılın en iyileri
        • 1

          En İyi Film

          PARASITE

          Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan, bu yıl Oscar'larda da favoriler arasında yer alan Parasite, The Irishman ve Marriage Story gibi güçlü rakiplerini geride bırakıp eleştirmenler tarafından 'Yılın En İyi Filmi' seçildi.

        • 2

          En İyi Yönetmen

          BONG JOON HO

          Güney Koreli yönetmen Bong Joon Ho, 'Parasite'le Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Pedro Almodovar, Sam Mandes, Noah Baumbach gibi ustaların önünde 'Yılın En İyi Yönetmeni' oldu.

        • 3

          En İyi Senaryo

          PARASITE

          The Irıshman, Marriage Stroy, Once Upon a Time... in Hollywood gibi güçlü senaryoları geriden bırakın Parsite eleştirmenlerin bu daldaki tercihi oldu.

        • 4

          En İyi Kadın Oyuncu

          LUPITA NYONG'O

          Bu kategoride herkes 'Marriage Story'deki Scarlet Johansson, 'Judy'deki Rene Zellweger'in performanslarını konuşurken IndieWire'ın anketine katılan 304 eleştirmen 'Us'ta aynı kadının iki farklı halini canlandıran Lupita Nyong'o'yu yılın en iyisi seçti.

        • 5

          En İyi Erkek Oyuncu

          ADAM DRIVER

          Star Wars-The Rise of Skywalker'la gişeleri fethetmeye hazırlanan Adam Driver, Marriage Story'deki performansıyla da eleştirmenlerin kalbini kazandı.

        • 6

          En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

          LAURA DERN

          Marriage Story'de canlandırdığı tuttuğunu koparan avukat rolüyle dikkat çeken usta oyuncu Laura Dern, 'Hustler'da canlandırdığı dansçı karakteriyle adından söz ettiren en büyük rakibi Jennifer Lopez'i geride bıraktı.

        • 7

          En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

          JOE PESCI

          Çok uzun bir süredir beyazperdeden uzak olan usta oyuncu Joe Pesci, The Irishman'le muhteşem bir dönüş yaptı. Robert de Niro ve Al Pacino'yla karşılıklı döktüren Pesci, bileğinin hakkıyla yılın en iyisi oldu.

        • 8

          En İyi Görüntü

          1917

          The Shawshank Redemption, No Country for Old Men, Farfo, Blade Runner 2049 gibi efsane filmlerin usta görüntü yönetmeni Roger Deakins, Sam Mendes'in Birinci Dünya Savaşı filmi '1917'de kelimenin tam anlamıyla döktürüyor.

        • 9

          En İyi Belgesel

          APOLLO 11

          Neil Armstrong'un Ay’a ayak basmasıyla sonuçlanan tarihi yolculuğun daha önce görülmemiş görüntülerin restore edilerek kullanıldığı Apollo 11 Sundance Film Festivali’nde de seyircilerden büyük alkış almıştı.

        • 10

          En İy İlk Film

          ATLANTICS

          Senegalli yönetmen Matic Diop'un ilk filmi 'Atlantics' bu yıl 'En İyi Uluslararası Film' dalında ülkesi adına Oscar ödülü için yarışacak.

        • 11

          Yabancı Dilde En İyi Film

          PARASITE

          Parasite bu dalda da İspanya'dan Pain and Glory ile Fransa'dan 'Portrait of a Lady on Fire' gibi güçlü filmleri geride bırakmayı başardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa