WhatsApp yerine hangi uygulama kullanılabilir? WhatApp yerine yerli ve yabancı ne kullanılabilir?
WhataApp yerine kullanılabilecek uygulamalar merak ediliyor. WhatsApp sözleşmesini kabul etmek istemeyen kullanıcılar WhatApp alternatifi uygulama arayışına geçtiler. Peki, WhatsApp yerine hangi uygulama kullanılabilir? WhatsApp yerine yerli ne kullanılabilir? İşte sizler için derlediğimiz mesajlaşma uygulamaları...
- 1
WhatsApp gizlilik sözleşmesini 8 Şubat'a kadar kabul etmeyen kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kullanamayacaklar. Whatsapp gizlilik sözleşmesini kabul etmek istemeyen kullanıcılar alternatif aramaya başladılar. İşte WhatsApp yerine kullanılabilecek yerli ve yabancı uygulamalar...
- 2
TELEGRAM
Telefonlar için uygulaması bulunan Telegram'ın da WhatsApp'taki gibi bir web sürümü mevcut.
Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir. Ağustos 2013'te kurulan Telegram hem mobil hem de masaüstü sistemleri ile kullanıcılarına hizmet veriyor.
Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram bugüne kadar 500 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.
- 3
LINE
LINE, Japonlara ait bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır, "Line Corporation" tarafından yapılmıştır. LINE, aralarında etiketler, home, timeline ve resmi hesaplar da bulunan çeşitli interaktif öğelerle entegre bir şekilde ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti sunar.
-
- 4
iOS, Android ve Windows'lu telefonlarda çalışan Line, Windows ve Mac için bir masaüstü uygulaması da sunuyor.
- 5
BİP
BiP; yerli bir uygulamadır. Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. WhatApp gizlilik sözleşmesi tartışmasu sonrası Türk mühendislerinin geliştirdiği BiP uygulaması son 24 saatte 1 milyon 124 bin yeni kullanıcı kazandığını açıkladı.
- 6
iOS, Android ve Windows'lu telefonlarda çalışan BİP, Windows ve Mac için bir masaüstü uygulaması da sunuyor.
-
- 7
DEDİ
Dedi, Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanılabileceğiniz güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Dedi ile arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdiklerinizle mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz. Rehberinizde kayıtlı kişilerle ve gruplarla fotoğraf, video, ses, gif ve belge gibi multimedya dosyaları gönderip alabilirsiniz.
- 8
SİGNAL
iOS, Android ve bir masaüstü uygulaması bulunan Signal kullanıcılarının metin mesajları, dosyalar, sesli notlar, resimler, GIF ve video mesajları göndermelerine olanak tanıyor.
- 9
Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulaması. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası veya grup mesajları göndermek için kullanılır. Mobil uygulamaları ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir ve Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.
-
- 10
WECHAT
WeChat, Çin'de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir mesaj servisidir.Android ve iOS uygulaması olarak sunulan WeChat, Windows, Mac ve web tarayıcısı üzerinden de kullanılabiliyor.
- 11
VIBER
Viber, akıllı telefonlar ve masaüstü işletim sistemleri için 3G ya da Wi-Fi ağları üzerinden anında mesajlaşma ve sesli görüşme imkânı sunan bir iletişim aracıdır. Metin mesajının yanı sıra kullanıcıların birbirlerine resimli, görüntülü ve sesli mesajlar göndermesine de imkân verir.
WhatsApp ve Telegram'ın aksine Viber'i masaüstünde kullanmak için bir masaüstü istemcisi indirmeniz gerekiyor.