Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık VakıfBank, aktif büyüklükte 4. sıraya yükseldi - Para Haberleri

        VakıfBank,2019 yılının ilk dokuz ayında reel ekonomiye 330 milyar TL katkı sağladı. Bankanın finansal performansını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “2019 yılının ilk dokuz ayında ulaştığımız 387 milyar TL toplam aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin 4. büyük bankası olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte milli ekonomiye destek paketleriyle ve farklı segmentlere yönelik kampanyalarla özellikle yerli üretimi ve ihracatı desteklemeye, her zaman olduğu gibi ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettik” dedi.

        NAKDİ KREDİLERDEKİ PAZAR PAYI YÜZDE 10'U AŞTI

        Bankacılık sektöründe, nakdi kredilerin yıllık bazda yüzde 2,1 daraldığı bir dönemde, VakıfBank’ın reel sektörü kesintisiz bir şekilde finanse ettiğinin altını çizen Üstünsalih, “Bu dönemde, Bankamızın nakdi kredileri yıllık yüzde 10,2 oranında artış göstererek 260 milyar TL’ye ulaştı. Nakdi kredilerdeki pazar payımız, tarihimizde ilk defa yüzde 10 barajını aşarak yüzde 10,3 seviyesine yükseldi. Böylelikle milli ekonomimizin ‘yanındaki güç’ olduğumuzu bir kez daha kanıtladık” diye konuştu.

        REKLAM

        MEVDUATTA SEKTÖRÜN 2 KATI BÜYÜME

        Mevduat ve mevduat dışı fonlama tarafında da başarılı bir dönemi tamamladıklarını vurgulayan Üstünsalih, “Toplam mevduatlarımız yıllık bazda yüzde 20,3 büyüme ile yüzde 10,5 olan sektör ortalamasının neredeyse iki katı oranında artış kaydederek 230 milyar TL’ye ulaştı” dedi. “Her dönem daha fazla tabana yaygınlaşan mevduat portföyümüzün toplam kaynaklar içindeki payı, yüzde 59 seviyesini aştı” diyen Üstünsalih, sözlerini şöyle sonlandırdı:

        “Bankamız, uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü konumuyla mevduat dışı fonlama tarafında da çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Temmuz ayında Fitch’in, Türk bankalarının DPR Seküritizasyon programı derecelendirme notlarını ‘yatırım yapılabilir’ seviyenin altına indirmesinin ardından, 7 yıl nihai vadeli, 417 milyon dolar tutarındaki işlemle, Türkiye’den ilk seküritizasyon işlemini tamamlayan banka olmanın mutluluğunu yaşadık.Ayrıca, yurtiçi sermaye piyasalarımızın derinleşmesine ve ürün çeşitliliğinin artmasına katkı sağlamak amacı ile Eylül ayında 725 milyon TL tutarında TLREF endeksli katkı sermaye niteliğinde ülkemizin TLREF endeksli ilk sermaye benzeri tahvil ihracını gerçekleştirdik.”

        REKLAM

        VakıfBank’ın konsolide olmayan 30 Eylül 2019 tarihli bilançosunun önemli finansal göstergeleri şöyle:

        Vergi Öncesi Kâr 1.936,8 milyon TL
        Net Kâr 1.522,0 milyon TL
        Toplam Aktifler 386.845,0 milyon TL
        Toplam Nakdi-Gayri Nakdi Krediler 330.153,4 milyon TL
        Nakdi Krediler 259.943,5 milyon TL
        Gayri Nakdi Krediler 70.209,9 milyon TL
        Toplam Mevduat 229.647,3 milyon TL
        Özkaynaklar 30.515,5 milyon TL
        Alınan Krediler 38.247,8 milyon TL
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa