Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Teknolojinin gelişimi tüm zamanların zirvesine çıkarken son zamanlarda bu gelişimin en dikkat çekici ürünü ise yapay zekâlar oldu. Özellikle üretken yapay zekâ Chat GPT'nin hızlı yükselişi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ilgiyi bu yöne kaydırmayı başarıyor.

Google'ın arama trendlerinden çıkan veriler de yapay zekâya olan bu büyük ilginin Türkiye'deki gelişimini gözler önüne seriyor. Google arama trendleri verilerine göre, ilginin geçen yıldan bu yana yüzde 230, son on yılda ise yüzde 1.200 arttığı gözler önüne seriliyor.

KARİYER GELİŞTİRMEK İÇİN YAPAY ZEKÂ

Google, yapay zekânın sunduğu fırsatları en üst düzeye çıkartmayı hedeflerken aynı zamanda oluşturduğu yapay zekâ ilkelerinin de yardımıyla yapay zekayı kullanırken cesur ve sorumlu olma prensibini benimsediğini de vurguluyor. Türkiye'de kullanıcılar yapay zekâyı daha iyi anlamak için Google Arama'ya başvurmalarının yanı sıra üretkenliklerini artırmak, hayal güçlerini harekete geçirmek ve kariyerlerini geliştirmek için de yapay zekayı kullanmaya başlamış durumdalar.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ