Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan Suudi Arabistan'a silah satışı kararı!

        Washington Post'un haberine göre, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Bu kabul edilemez" diyen Trump, "Askeri teçhizata ve diğer şeylere 110 milyar dolar harcıyorlar ki, bu da iş sahası yaratıyor" dedi.

        Suudi Arabistan dünyanın en büyük silah ithalatçılarından biri ve ithalatının büyük çoğunluğunu ABD'den gerçekleştiriyor. Kaşıkçı'nın akıbetini ortaya çıkarmak istediğini söyleyen Trump, ancak silah satışı sayesinde elde edilen gelirden ve yaratılan iş sahasından vazgeçemeyeceklerini söyledi.

        Senatör Rand Paul, Kaşıkçı olayındanSuudiArabistan'ın sorumlu olması durumunda bu ülkeyesilahsatışının durdurulması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer sorumlularsa hatta bu gazeteciyi öldürmelerinin onlar için kritik bir durum olduğuna dair bir işaret dahi olursa kendilerinesilahsatışını durdurmalıyız.

        "Amerika, neden teröre destek veren, Yemen’de pervasız bir savaş halinde olan bir ülkeyesilahsatıyor?" diyen Paul,"Dedikleri gibi, paranın peşinden git. Ancak hiçbir petrol işi ya dasilahanlaşması, böyle bir rejim ile olan anlaşmamızı haklı çıkarmaz. Amerika’nın istihbarat, lojistik, eğitim ve teçhizatı olmadan,SuudiArabistan'ın çabaları çok uzun zaman önce başarısız olurdu.” açıklamasında bulunmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa