Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump bu kez de Çin'i hedef aldı!

        ABD Başkanı Donald Trump'ın savcılıkla işbirliğine giden eski avukatı Michael Cohen, Rusya soruşturmasına yardım etmeye hazır olduğu açıklamıştı.Cohen'in itirafçı olmasıyla büyük şok yaşayan Trump, Kasım 2016'daki başkanlık seçimindeki rakibi Clinton'ın elektronik posta hesaplarının Çin tarafından hacklendiğini açıkladı. Herhangi bir kanıt göstermeyen Trump, Çin'in siber saldırısına uğrayan hesapta çok sayıda gizli bilgi olduğunu belirtti.

        Trump bugün Twitter mesajında, "Hillary Clinton'un, çoğu gizli bilgi olan e-postaları Çin tarafından (yasadışı olarak) ele geçirilmiş. Artık bundan sonraki adım Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) ve Adalet Bakanlığına (DOJ) düşüyor yoksa bu kurumların şimdiye kadar yaptıkları hatalardan sonra hiçbir inandırıcılıkları kalmayacak" dedi.

        Trump Salı günü daha önce şöyle bir Twitter mesajı atmıştı: "Çin, Hillary Clinton'ın özel e-posta server'ına girmiş. Sakın Rusya olmasın? (Şaka, şaka). Acaba FBI ve DOJ bu konuyla ilgileniyor mu? Aslında bu çok önemli bir haber. Acaba çok gizli bilgi var mıydı?"

        Kampanya sürecinde hacklenen e-mailler seçimler ve sonrasında çokça tartışılırken, ABD daha önce söz konusu olayla ilgili Rusya'yı suçlamıştı.

        Trump, seçim kampanyasından önce Cohen'e, porno filmlerinde rol alan Stormy Daniels'a susması için verilen paranın kampanya fonundan sağlanmadığını belirtmişti ancak Cohen'in mahkemeye bu konuda farklı bilgi verdiğine vurgu yapılmış, ABD basını, Cohen'in, Trump'ın bu ödemeyi kampanya parasıyla yaptırdığını itiraf ettiğini yazmıştı.

        REKLAM

        ABD'de Trump'ın seçim kampanyasında usulsüzlük bulunduğu gerekçesiyle kampanyada görev yapan isimler, FBI tarafından sorgulanmaya devam ediyor.

        Suçlanan istihbaratçıların siber saldırılarında dolandırıcılıkla elde edilmiş e-postalar ve kötü amaçlı yazılım kullandıkları söylendi. Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü soruşturma, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale iddiasını inceliyor.

        Soruşturma kapsamında bugüne dek 20 kişi ve üç şirkete suçlama yöneltildi.

        İddianamede, Rus istihbaratçıların siber saldırılarına Mart 2016'da Hillary Clinton'ın başkanlık kampanyasının gönüllüleri ve çalışanlarının e-mail adreslerini 'hack'leyerek başladıkları belirtiliyor. Rusya iddiaları reddederken, Rusya ve ABD arasında bir suçluların iadesi anlaşması yok.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa