Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Travis Scott, Kylie ve Kendall Jenner konserde cesetlerin arasından geçmişler! - Magazin haberleri
        • 1

          ABD'nin Texas eyaletine bağlı Houston kentinde düzenlenen Astroworld Müzik Festivali'nin açılış gecesi, faciaya sahne olmuştu. Binlerce kişinin akın ettiği dünyaca ünlü rapçi Travis Scott'un (30) konserinde izdiham meydana gelmişti.

          Houston İtfaiye Şefi Samuel Pena, festivalin düzenlendiği NRG Park'ın dışında düzenlediği basın toplantısında çıkan olaylarda en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Kalp krizi geçiren 9 kişi hastanelere kaldırıldığı, 300 kişinin de izdiham sırasında yaralandığı bildirilirken iki günlük festival iptal edilmişti.

        • 2

          İngiliz The Sun gazetesine konuşan kaynaklar; şu anda ikinci çocuklarına hamile olan Travis Scott’ın, sevgilisi Kylie Jenner ve kız kardeşi Kendall Jenner’ın konserde olduğunu, olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi cesetlerin arasından geçerek, festival alanını gizlice terk ettiklerini iddia etti.

        • 3

          Kaynaklar, aynı zamanda Kylie Jenner ile Travis Scott’ın 3 yaşındaki kızları Stormi’nin de yanlarında olduğunu öne sürdü.

        • 4

          "MASKE TAKARAK GİZLENDİLER" İDDİASI

          İddiaya göre; ünlü kız kardeşler, altı korumayla birlikte, cesetlerin ve kalp krizi geçirdikleri için kendilerine masaj yapılan insanların yanından geçerek konser alanından ayrıldı. Üçlü, tepki görmemek için de maske ve kapüşon takarak gizlendi.

          "KONSERDE İNSANLARIN ÖLDÜĞÜNÜN FARKINDA DEĞİLDİK"

          Jenner, olayın ardından, "Ben ve ablam Kendall, haberler çıkana kadar konserde insanların öldüğünün farkında değildik." iddiasında bulundu.

        • 5

          Ancak Kylie'nin Instagram'da paylaştığı ama olaydan sonra sildiği konser görüntülerinde ambulans görülmesi, modelin yalan söylediğinin ortaya çıkmasına neden oldu.

        • 6

          İLK KEZ KONUŞTU: HARAP OLDUM!

          Gerçek adı "Jacques Webster" olan ünlü rapçi Travis Scott da ölümlerin soruşturulması sürecinde polise destek olduğunu ve vefat eden kişilerin ailelerine yardımlarını sunduğunu söyledi.

          Ancak bir yandan da ünlü rapçiyel tepkiler çığ gibi büyüyor. Olay sırasında "Konseri durdur!" diye bağıranları dinlemediği için eleştirilen ünlü rapçi, sahnedeyken durumu anlayamadığı için konsere devam ettiğini belirtti. Olayın kabustan farksız olduğunu söyleyen Travis Scott, şu sözlerle üzüntüsünü dile getirdi:

          Gerçekten harap oldum! Böyle bir şeyin olacağını asla hayal edemezdim! Sizleri bilgilendirmek için elimden geleni yapacağım. Yetkililerle birlikte yakın çalışıyorum. Hayranlarım benim için gerçekten çok önemli ve onlara her zaman olumlu bir deneyim yaşatmak isterim. Ne olup bittiğini anladığım anda şovu durdurdum, ihtiyaçları olanların yardım almasını sağladım. Durumun ciddiyetini asla hayal edemezdim.

        • 7

          "PANİK YARATTI"

          Houston Polis Şefi Troy Finner, konserde bir adamın yaşanan kaos sırasında bir güvenlik görevlisine, uyuşturucu madde enjekte ettiğini söyledi. Finner, konser sırasında bir güvenlik görevlisinin alıkonulup, zorla boynundan iğneyle uyuşturucu madde enjekte edildiğini açıkladı.

          Houston Polis Müdür Yardımcısı Larry Satterwhite ise "Olay sadece birkaç dakika içinde oldu. Birden bire birkaç kişi yere düştü, bir tür kalp durması veya tıbbi olay yaşadı." diyerek, izdihamın bir anda olmasının şüpheleri artırdığına dikkat çekti. Bir kaynak da kalabalıktan birinin çıldırdığını ve insanlara uyuşturucu enjekte etmesiyle panik yaşandığını iddia etti.

          Ayrıca 50 bin kişinin katıldığı konserde bulunan bazı izleyiciler, festival alanında izleyiciler arasındaki bazı kişilerin uyuşturucu sattığını söyledi.

        • 8

          BİLETLER KISA SÜREDE TÜKENMİŞTİ

          Konserin biletleri mayıs ayında satışa çıktıktan sonraki bir saat içinde tükenmişti.

          Grammy Ödülleri'ne sekiz kez aday gösterilen ünlü rapçi ve organizatör Travis Scott, 2018'de Astroworld Müzik Festivali'ni başlatmıştı. Etkinlik 2020 yılında diğer birçok organizasyon gibi Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilmişti.

        • 9

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa