Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor, Süper Lig'in son haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor ile ligde 46. kez karşılaşacak. Söz konusu müsabakalarda bordomavililerin 287 üstünlüğü bulunuyor.

        Süper Lig’in son haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Kadir Has Stadyumu’nda yarın saat 21.00’de oynanacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran, Tarık Ongun yapacak. Bordomavililerde Teknik Direktör Hüseyin Çimşir ile yolların ayrılmasından sonra takımın başında sahaya Yardımcı Antrenör Eddie Newton çıkacak.

        Şampiyonlar Ligi için son maç

        Üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluktan olan Trabzonspor’da bitime bir hafta kala ikincilik koltuğu da tehlikede. Yaşanan puan kayıpları sonrası morallerin bozulduğu bordomavililerin üçüncü DG Sivasspor ile arasındaki puan farkı 2’ye indi. Ligin 34’üncü haftasında Sivasspor Göztepe’yi yener, Trabzonspor ise Kayserispor deplasmanında kaybederse, bordomavililer ikincilik koltuğundan da olacak. Bu ihtimalin önüne geçmek isteyen bordomavililer, Kayseri deplasmanından mutlak 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

        46. randevu

        Kayserispor ile Trabzonspor Süper Lig tarihinde 45 kez karşılaştı. Bu maçlarda bordomavililer, 28 kez kazanırken, sarıkırmızılılar da 7 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. 10 maç ise berabere bitti. Trabzonspor 86 gol atarken, Kayserispor ise 46 kez gol sevinci yaşadı. Sezonun ilk yarısında maçı bordomavililer 62 kazanmıştı.

        Kayseri'de de Trabzonspor üstü

        İki takım arasında Kayseri’de oynanan 22 maçta da Trabzonspor’un üstünlüğü bulunuyor. Bordomavililerin 10 galibiyeti bulunurken ev sahibinin ise 6 galibiyeti bulunuyor. 6 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı. Bordomavililer attığı 27 gole karşılık kalesinde 21 gol gördü.

        En son galibiyeti 7 yıl önce

        Trabzonspor’u konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kazanamayan Kayserispor bu maçlarda 1 beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamayan sarıkırmızılı ekip rakibine karşı son iç saha galibiyetini 20122013 sezonunda Robert Prosinecki yönetiminde 21’lık skor ile elde etmişti.

        Newton'un ilk sınavı

        Trabzonspor'da Teknik Direktör Hüseyin Çimşir ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına geçen Yardımcı Antrenör Eddie Newton da bu maçla birlikte ilk sınavını verecek. Newton'un Kayserispor mücadelesi öncesi yapılan son antrenmanda yedek ağırlıklı bir kadro denediği, bazı değişiklikler yapacağı öğrenildi. 29 Temmuz'da Ziraat Türkiye Kupası finalinde Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasını da düşünen bordomavililer ligi ikinci bitirme noktasında Kayserispor ile oynayacak olan müsabakaya büyük önem veriyor. Bu karşılaşmada ideale yakın bir 11 ile sahaya çıkması beklenen Newton'un performansı da merak ediliyor.

        Muhtemel ilk 11

        Bordomavililerin Kayserispor karşılaşmasına Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Campi, Abdurrahim, Ndiaye, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Guilherme, Ekuban ve Sörloth 11'i ile çıkması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa