Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Tarih Şubat 2004... Türkiye 28 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyordu. Adaylar arasında yaşanan yarış sokaklara yansıyordu. Şubat ayının sonlarında işlenecek bir cinayet ise bu yarışı gölgede bırakacaktı. Günlerce, aylarca ve hatta yıllarca konuşulacak bu cinayetin hikayesindeki genç kız töre cinayetlerin sembolü olacaktı.

SİLAHLA YARALAMA İHBARI

Takvim yaprakları 25 Şubat Çarşamba gününü gösteriyordu. Polis haber merkezine ‘Silahlı yaralama’ ile ilgili bir ihbar geldi. İhbara göre Küçükçekmece’de bir genç kadın silahla yaralanmıştı. Haber merkezi silahlı yaralama olaylarında ilçe ekiplerini olay yerine gönderirken, konuyu cinayet büro amirliği ekiplerini de bildirir. Olay yerine cinayet ekipleri de giderek çalışma yapılması gerekiyorsa çalışılır yoksa soruşturma ilçe ekiplerine bırakılırdı.

ADI GÜLDÜNYA TÖREN… YAŞI 22

Küçükçekmece, İstanbul polisinin ayırdığı bölgelere göre ‘A’ bölgesi sınırları içerisinde geçiyordu. Dolasıyla cinayet büro amirliğinde ‘A’ bölgesine bakan ekiplere bilgi verildi. Bu ekiplerden biri Mustafa Bayram’ın ekibiydi. Emekli polis memuru Mustafa Bayram, o gün bir başka konuyu takip ettiklerini belirterek “Gelen bilgiye göre, yaralanan genç bir kadın Küçükçekmece’deki özel hastaneye kaldırılmıştı. Bizim arkadaşlarımız hastaneye gitti. Hayatı tehlikesi olmayan bir kurşun yarası alan genç kadının kimlik bilgileri neydi ve kim tarafından vurulmuştu, konu neydi? Arkadaşlarımız tüm bu çalışmaları yapmaya başladı” dedi.

Hastanede yapılan kısa bir çalışmanın ardından silahla yaralanan genç kadının 22 yaşındaki Güldünya Tören olduğu belirlendi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ