Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Birden fazla etnik gruptan meydana gelen Togo, sahip olduğu genç nüfus oranı ile de öne çıkar. %44’ünün şehirlerde geri kalan %56’sının ise kırsal alanda yaşadığı Togo nüfusu kaç kişiden meydana gelmektedir? Togo para birimi nedir?

Togo Nerede?

Togo hangi kıtada yer almaktadır sorusunun cevabı Afrika kıtası olacaktır. Batı Afrika’da yer alan bir ülke olan Togo; kuzeyde Burkina Faso, doğuda Benin, batıda Gana, güneyde ise Gine Körfezi ile çevrelenmiş bir konumdadır.

19. yüzyıla kadar geçen dönemde Togoland ismiyle anılan küçük bir bölge olan Togo’nun batılı sömürgeciler ile ilk karşılaşması 15. yüzyılın sonlarında gerçekleşmiştir. Bu tarihlerde bölgeye gelen Portekizliler, bölgeyi bir kölecilik merkezi olarak kullanmışlardır. 17. yüzyıldan itibaren ise tamamen Fransa’nın kontrolü altına giren Togo, 1885 yılında ise Alman sömürgesi olarak ilan edilmiştir. Almanya’nın 1. Dünya Savaşı’nı kaybetmesinin ardından bu kez de İngiltere ile birlikte Fransa idaresi altına giren Togo’nun bağımsızlığını kazanması ise 1960 senesinde gerçekleşmiştir. 1960 tarihinde İngiltere ve Fransa’nın kontrolünde olan Togo’nun doğusu ile batısı birleşmiş ve bağımsız Togo devleti kurulmuştur.

Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ