Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Macaristan'ın Keçkemet şehrinden Türkiye-Macaristan Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Tekirdağ'a gelen Macar öğrenciler, Tekirdağ'da Macarlar için simge yapıları gezdi.

        Konuk 20 öğrenci ve 3 rehber öğretmenden oluşan Macar kafilesi, Rakoczi Müzesi, Csaky Konağı, Rakoczi Çeşmesi gibi simge yerler ile Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde açılan "Hungar İkonlar" adlı sergiyi ziyaret etti.

        Öğrencileri karşılayan Tekirdağ Kültür ve Turzim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, sergi hakkında bilgi verdi.

        Bu yıl düzenlenen tanıtım ve çeşitli etkinlikler sayesinde ziyaretçi sayısının arttığını aktaran Hacıoğlu, Tekirdağ'ın Macarlar için önemli bir şehir olduğunu anlattı.

        Hacıoğlu, Macarların ve Türklerin eskiye dayanan köklü dostlukları bulunduğunu belirterek, "Şu ana kadar 4 etkinlik düzenledik. Daha düzenleyeceğimiz etkinlikler olacak. Burada bulunan sergide, Macar ünlülerin yadigarları ve onlardan ilham alan eserler bulunuyor." dedi.

        Konuşmanın ardından sergiyi gezen öğrenciler, fotoğraf çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa