Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tarım Kredi'nin arpa alımı sürecek - İş-Yaşam Haberleri

        Poyraz, Tarım Kredi'nin piyasayı dengelemek amacıyla yaptığı çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

        Üreticinin "Üretiyoruz, ürünümüz para etmiyor", tüketicinin de "Tarlada 1 lira olan ürünü, neden 5-6 liraya yiyoruz." gibi şikayetleri olduğunu vurgulayan Poyraz, "Bu şikayetleri önlemek için yapabildiğimiz kadar aradaki maliyetleri aşağı çekerek hem üreticimizin yani ortağımızın ürününü değerinde almak, hem de olabildiği kadar makul fiyatlarda tüketicimize bu ürünleri ulaştırarak bu dengesizliliği giderme noktasında gayretimiz var." ifadesini kullandı.

        Poyraz, Milli Savunma Bakanlığı, üniversiteler, kamu kurumları, gıda market zincirleri gibi kesimlere tedarikçi olarak ürün temin ettiklerini dile getirerek, bu kapsamda da üretici ortaklardan alınan ürünleri işlediklerini anlattı.

        REKLAM

        Tarım Kredi'ye ait yem fabrikalarında işlemek için de ürün aldıklarına işaret eden Poyraz, "Bu sene yem fabrikalarında kullanılmak üzere aldığımız arpa miktarı yaklaşık 112 bin ton civarında. Bu hasat zamanında Türkiye genelinde, özellikle büyük çoğunluğu kendi yem fabrikalarımızda kullanılmak üzere daha da arpa alımı yapacağız. Burada temel çıkış noktamız, özellikle kendi ortağımızdan aldığımız girdiyi, kendi fabrikalarımızda işleyerek yem fiyatlarını olabilecek en düşük noktada tutmak." diye konuştu.

        Poyraz, bu yıl piyasayı düzenleme anlamında 70 bin ton ayçiçeği, 12 bin ton çeltik, 6 bin ton fasulye, 4 bin ton mercimek, 12 bin ton nohut, 120 bin tondan fazla buğday alımı yaptıklarını bildirerek, alımların devam edeceğini söyledi.

        Ürünlerinin kalitesine dikkati çeken Poyraz, "Tarım Kredi'den alınan zeytinyağı kesinlikle zeytinyağıdır. Ayçiçeği yağı da ayçiçeği yağıdır. Bulgur Türkiye'de standartları en iyi olan bulgurdur. Kalite, asla ama asla taviz vermeyeceğimiz özelliğimizdir." dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa