Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Balıkesirspor, Galatasaray Balıkesirspor Mancini açıklamalar, Galatasaray transfer - Galatasaray Haberleri

        Roberto Mancini Balıkesirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

        İşte tecrübeli teknik adamın sözleri...

        Gruplara kaldığı için mutlu olduklarını söyleyen Mancini, "Öncelikle Şampiyonlar Liginde ve Türkiye Kupası'nda gruplara kaldığımız için çok mutluyuz. Şu anda ligde iki maçımız kaldı onları da kazanmak istiyoruz. Sonrasına bakacağız. Tabi gruplardan çıktığımız zaman her takım zor olacaktır. Daha çok zaman var Chelsea maçına. Ozamana kadar daha çok konuşuruz" dedi.

        TRANSFER AÇIKLAMASI

        Transfere de değinen tecrübeli hoca, "Şuan tabiki biliyosunuz gazeteler için en güzel zaman, her şey yazılabilir. Şuanda transferi konuşmaktan ziyade iki maçımız kaldı. Onlara odaklanmamız lazım. Ondan sonra transferi konuşmak için zamanımız olacak zaten" ifadelerini kullandı.

        "İLK DEFA TAKIMIMLA..."

        Takımla ilk defa hazırlık döneminde beraber olacaklarını belirten İtalyan hoca, "Öncelikle şunu belirtiyim gelecekten çok ümitliyim. Amacımız geleceğe daha iyi şekilde hazırlanmak. İlk defa takımla beraber hazılık süreci geçireceğim. O zaman daha iyi hazılanacak zamanımız olacak. İki maç arasındaki fark ilk maçta 2-0 öne geçen galatasaray vardı oyuncularımız rehavete kapıldı. Ancak futbol hiç bir zaman bitmiyor. Bugune bakarasak sahada çok dikkatli bir Galatasaray vardı bu da sonucu etkiledi" dedi.

        "6 YABANCI KURALI DEĞİŞMELİDİR"

        Yabancı sınırı hakkında da açıklamalarda bulunan Mancini, şu ifadeleri kullandı:

        "Kafamda herhangi bir isim olsada şuanda sizinle paylaşmam doğru olmaz. 6 yabancı kuralı değişmelidir. Çünkü, Türkiye çok büyük bir ülke. Süper Lig'deki yabancı düzenlemesi, Avrupa ligleriye aynı olmalıdır."

        UJFALUSİ HAKKINDA

        Mancini Ujfalusi hakkında ise, "Ujfalusi'yi İtalya'dan tanıyorum kendisini çok iyi bir insan. Bizim teknik ekibimizle beraber iiyi bir kişi olabilir. Bu yüzden mutluyum onun katılasından dolayı. Tabi stat olarak da Olimpiyat stadıda güzel bir stat ama Arena'da oynamayı tercih ediyorum orada farklı bir atmosfer oluyor" şeklinde konuştu.

        BASIN TOPLANTISI

        Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Balıkesirspor'u 4-0 yenerek, gruplara kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

        Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mancini, "Türkiye Kupası'nda gruplara kaldığımız için çok mutluyuz. Ligde ilk yarıda 2 maçımız kaldı. Bu maçlardan da galibiyetle ayrılarak, oluşan 11 puanlık farkı kapatmak istiyoruz" dedi.

        Kupanın 4. turunda oynadıkları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına oranla daha dikkatli oynadıklarını anlatan Mancini, "Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında 2-0'dan sonra maçın bittiğini düşündük. Bugün ise ilk dakikadan itibaren çok dikkatli ve konsantre bir Galatasaray vardı. Bu da otomatik olarak sonucu getirdi" şeklinde konuştu.

        CHELSEA MAÇI HAKKINDA

        UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda İngiltere takımı Chelsea ile eşleşmeleri hakkındaki bir soru üzerine İtalyan teknik adam, "Gruplardan çıktığımızda her takım zorlu olacaktı. Fakat Chelsea maçına kadar 2 aydan fazla zamanımız var. Onun için daha konuşacak zamanımız olacak" cevabını verdi.

        Sarı-kırmızılı takımın geleceğinden ümitli olduğunu söyleyen Roberto Mancini, devre arasında transfer yapıp yapmayacaklarıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

        "Gazeteler için en iyi zamandayız. Şu anda transferi konuşmaktan ziyade kazanmamız gereken iki maçı düşünmeliyiz. Ondan sonra da transfer konuşmak için zamanımız var. Gelecekten çok ümitliyim. Amacımız, takımı hep daha iyi yerlere getirmek. İlk defa takımla bir hazırlık dönemi geçireceğim. Bu zamanda da takımı geleceğe daha iyi hazırlamak için zamanımız olacak."

        "YABANCI KURALI KESİNLİKLE DEĞİŞMELİ"

        Roberto Mancini, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanan 6+0+4 yabancı oyuncu kuralının değişmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü Türkiye çok büyük bir ülke ve buradaki kurallar da Avrupa'daki gibi olmalı" dedi.

        Sarı-kırmızılı takımın eski oyuncularından Çek Tomas Ujfalusi'nin Futbol İdari Koordinatörlüğü'ne getirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Mancini, "Ujfalusi'yi İtalya'dan tanıyorum. Çok iyi bir insan. Galatasaray camiasını da iyi tanıyor. Teknik ekibimiz için iyi olabilir. Onun gelmesinden dolayı mutluyum" dedi.Türk Telekom Arena'nın zemininin bozuk olduğunun hatırlatılarak, Trabzonspor maçını nerede oynamak istediğiyle ilgili soruya Mancini, "Atatürk Olimpiyat Stadı da çok güzel bir stat ama Türk Telekom Arena kendi evimiz. Taraftarların sahaya daha yakın olması nedeniyle Trabzonspor maçını Türk Telekom Arena'da oynamayı tercih ediyorum" şeklinde yanıt verdi.

        BRUMA: KENDİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM

        Galatasaraylı Bruma, son dönemlerde performansında düşüş olduğunu çok çalışarak kendisini geliştirmek istediğini söyledi.

        Sarı-kırmızılı takımın Balıkerispor'u 4-0 mağlup ederek gruplara kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan genç oyuncu, "Kazanmak istediğimiz bir maçtı ve kazandık. Önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti bu soğukta buraya gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyoruz." diye konuştu.

        Bir gazetecinin "Büyük beklentilerle buraya geldin. Son dönemde performansında bir düşüş var. Bunu neye bağlıyorsun?" sorusuna Portekizli oyuncu, "Futbol böyle oyun. Her zaman aynı seviyede gitmek zor oluyor. İnişler çıkışlar oluyor. Buraya geldiğim için mutluyum. İlk başlarda iyi performans gösterdim. Sonrasında ise aynı performansı gösteremedim. Benim yapmam gereken her geçen gün kendimi geliştirmek ve çalışmaktır. Bu akşamda güzel bir gol attım. Umarım Galatasaray forması ile uzun yıllar gol atma imkanı bulurum." diye cevap verdi.

        Basın toplantısına katılan Dany ise "Kupada gruplara kalmanın önemli olduğunu arkadaşlarla konuşmuştuk. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyum. Önemli olan ligde Trabzonspor ile oynayacağımız karşılaşmadır. Kupadaki galibiyet bize güven sağladı." diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa