Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer UEFA TFF görüşmesi, Yıldırım Demirören, Michel Platini, Şenes Erzik - Futbol Haberleri

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, yerel saatle 10.50'de UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezine geldi. Demirören ile UEFA Başkanı Michel Platini arasındaki nezaket ziyaretine UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik de katıldı. Ziyaret, TFF'nin 26 Şubat'taki olağanüstü genel kurulunda başkan seçilen Demirören'in yaptığı ilk ziyaret olması sebebiyle de ayrı bir önem taşıyordu. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Yıldırım Demirören, UEFA Genel Merkezi'nden ayrıldı.

        AÇIKLAMAYI ŞENES ERZİK YAPTI

        Toplantının ardından açıklamayı Şenes Erzik yaptı. Erzik şunları söyledi: "Olması gereken bir görüşme oldu. Özetle bunu söyleyeceğim. Biliyorsunuz İstanbul'da çok yakın bir zamanda 22 Mart'ta, UEFA'nın kongresi var. 53 ülkenin federasyon başkanları, genel sekreterleri İstanbul'a gelecek. Dolayısıyla bu kongreden önce herhangi bir eksiklik var mı bütün bunları gözden geçirdik hep birlikte. Gelecek günler için karşılıklı iyi temennilerle herkesin birbirine yardımcı olması gerektiği konuşuldu. Detaya inmedik. Ayrıntılar sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu toplantının gündeminde yoktu. Tabii ki herkes görevini yapıyor. Federasyonumuz, kendi görevlerinin bilincinde. UEFA da kendi üstüne düşen görevlerinin bilincinde. Gianni Infantino da toplantıdaydı. UEFA'nın geleneksel tanışma toplantısıydı. Karşılıklı oturup konuşmak ve kahve içmek iyi oldu."

        DEMİRÖREN'İN SÖZLERİ

        UEFA'nın internet sitesindeki haberde, TFF yetkililerinin UEFA yetkilileriyle İsviçre'nin Nyon kentinde biraraya geldiği ve TFF Başkanı Demirören'in toplantıda UEFA'ya federasyonun faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

        Görüşmeye Demirören ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin dışında TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ile diğer UEFA yetkililerinin katıldığı kaydedildi.

        Habere göre; Demirören, Platini ile görüşmek üzere UEFA merkezine gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti ve UEFA ile iyi ilişkiler içinde olunmasının önemine işaret etti.

        TFF Başkanı Demirören, ''Milli takımın Dünya Kupasını kazanmasını isteriz. Bir Türk takımının Şampiyonlar Ligi'ni kazanabileceğine inanıyoruz'' dedi.

        TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı da Türkiye'de futbolu ileri götürmek ve altyapıdan düzenli olarak genç futbolcular çıkarılmasını güvence altına almak istediklerini belirtti.

        Türkiye'deki statların modernizasyonunun yapıldığını ve hükümetin futbol altyapısına maddi destek sağladığını ifade eden Yardımcı, futboldaki ilerlemeyle komşu ülkelere örnek olmayı amaçladıklarını kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa