Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Yeni Zelanda 2019'u karşılayan ilk ülke oldu!

        2019'u ilk karşılayan ülke Yeni Zelanda oldu. Yeni Zelanda, 2019'a hava fişek gösterileriyle girdi.

        Her yıl olduğu gibi Yeni Zelanda, Samoa, Tonga 2018'e ilk giren ülkeler oldu. Güney Yarım Küre'de bulunan ve 31 Aralık'ta yaz mevsimini yaşayan Yeni Zelanda, Auckland kentindeki Sky Tower'da gerçekleştirilen havai fişek gösterileriyle 2018'e giren ilk ülke oldu.

        YENİ ZELANDA'NIN ARDINDAN AVUSTRALYA

        Yeni Zelanda’nın ardından yeni yıla girenAvustralya, 2019’u şimdiye kadarki en büyük havai fişek gösterisi ile karşıladı.

        2018 yılının uğurlandığı son saatlerde tüm dünyada yeni yıl coşkusu başladı. Yeni Zelanda’nın ardındanAvustralyada görkemli bir şekilde 2019’a merhaba dedi. Yeni yıl gösterileri kapsamındaAvustralya’nın başkenti Sidney, şimdiye kadarki en büyük havai fişek gösterisine sahne oldu. Havai fişek gösterileriyle Sidney Liman Köprüsü renklendi. Dakikalarca süren havai fişek gösterisi gökyüzünü aydınlattı.

        Avustralya’nın ardından sırasıyla Japonya, Tayvan, Çin ve Rusya yeni yıla girecek ülkeler arasında yer alıyor.

        DÜNYA LİDERLERİNDEN MESAJ YAĞDI

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan da ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye yeni yıl mesajı gönderdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa