Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uşak'ta yangın: 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti

        Uşak'ta bir evde çıkan yangında dumandan zehirlenen baba ve 3 çocuğu öldü, anne hastaneye kaldırıldı.

        Alınan bilgiye göre, Elmalıdere Mahallesi 1. Çelikhan Sokak'taki müstakil evde ikamet eden Bülent Yaşar'ın kardeşi Şaban Yaşar'ın ihbarı üzerine olay yerine giden polis ve sağlık ekipleri, evde bazı eşyaların ve yalıtım malzemelerinin yandığını, aynı aileden 5 kişinin baygın vaziyette olduğunu gördü.

        Yangın sonrası çıkan dumandan zehirlenen baba Bülent Yaşar (32), çocukları Muhammed Nurkan (9), Muhammed Furkan (6) ile Aişe Nur Yaşar'ın (3) hayatını kaybettiğini belirleyen sağlık ekipleri, hayati tehlikesi bulunan anne Yasemin Yaşar'ı (27) ise hastaneye kaldırdı.

        İŞE GİTMEYİNCE FARK EDİLMİŞ

        Bölgeye gelen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz da incelemelerde bulundu.

        Vali Kocabıyık gazetecilere yaptığı açıklamada, güne kara bir haberle uyandıklarını, kentte yaşayan Ağrılı bir ailenin evinde gece bilinmeyen bir saatte yangın çıktığını kaydetti.

        REKLAM

        Olay yerine gelen ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

        "İNCELEME YAPILACAK"

        Uşak Valisi Funda Kocabıyık, baba ve 3 çocuğunun öldüğü, annenin ise sağlık durumunun ağır olduğu yangın faciasının yaşandığı eve geldi. Yetkililerden bilgi alan Vali Kocabıyık, "Yangında 1'i baba 3 çocuk öldü. Annenin durumunun kritik olduğu söyleniyor. Görüyorsunuz acı bir durum, fazla söyleyecek bir şey yok. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor, araştırılıyor. Yangın elektrik kontağından çıkmış olabilir. Onun üzerinde duruluyor. Mühendisler bununla ilgili hem doğal gazla hem elektrikle ilgili inceleme yapacaklar. İlk tahminler elektrik kontağı gibi görünüyor. 'Annenin durumu kritik' diyorlar. O da dumandan zehirlenmiş. Tedavisi devam ediyor, inşallah kurtulur. Olayı vatandaşlar sabah işe gitmeyince fark etmişler. Cesetlerde aşırı dumandan dolayı boğulma mevcut" dedi.

        CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

        Öte yandan baba ve 3 çocuğu için Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsi işlemleri tamamlandı.

        Yakınları tarafından morgdan alınan cenazeler, Elmalıdere Mahallesi Zemzem Camisi bahçesine getirildi.

        Cenaze törenine, Yaşar ailesinin yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenazeler, burada kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa