Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil SON DAKİKA! TOGG yerli otomobilin videosunu paylaştı! İşte yerli otomobilin içi - Otomobil Haberleri

        Yerli otomobili geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), gün içinde duyurduğu üzere 19.23'te yeni bir fotoğraf paylaştı.

        TOGG'un son paylaşımında, yarın tanıtılacak yerli otomobilin test sürüşlerinden görüntüler yer aldı.

        Yerli otomobilin son görüntülerinde, aracın logosu net bir şekilde görülüyor. 14.53'te yapılan iç mekan paylaşımında üzeri kapatalı bir şekilde paylaşılan logo, son yayınlanan test sürüş videosunda ise açık bir şekilde paylaşıldı.

        Öte yandan, otomobilin Osmangazi Köprüsü ve TOGG'un genel merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi etrafında gerçekleşen test sürüşlerinin yer aldığı görüntülerde, iç mekan da daha farklı bir açıdan paylaşıldı.

        Öyle ki, önceki paylaşımda kokpitin alt kısmına dair bir fotoğraf paylaşılırken, 19.23'te paylaşılan videoda ise kokpitin üst kısmı yer aldı.

        REKLAM

        Söz konusu görüntülerde, otomobilin ön konsolunu boydan boya saran ve dijital gösterge grubu ile bütün yapıdaki bilgi ekranı dikkat çekti.

        HER GÜN 14.30'DA PAYLAŞIM

        Hafta başından bu yana her gün 14.30'da Twitter hesabından yerli otomobile dair bir görsel paylaşan TOGG, bugün ise 14.53'te sürpriz bir paylaşım yaparak otomobilin iç mekanından fotoğraf yayınladı.

        Paylaşılan sürpriz görselde, yerli otomobilin deri kaplı direksiyon simidi, dijitalklima konrol grubu, dijital gösterge tablosu, LED iç ambiyans aydınlatmaları, deri koltuklar, sürücü kapısı cam açma düğmeleri, sürücü kapısı ön hoparlör, silecek kolu, havalandırma ızgarası, start/stop butonu, deri dikişli ön konsol gibi detaylar net bir biçimde görülüyor.

        Ayrıca, otomobilin kapı içi kaplamalarında ve hoparlörlerinde Selçuklu mimarisinde görülen altıgen motifler dikkat çekiyor.

        Öte yandan, iç ambiyans rengi olarak da turkuazın seçildiği görülüyor.

        TOGG'un 14.30'da resmi twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta ise, merakla beklenen yerli otomobilin elektrikle çalışma sistemi hakkında ipucu verildi.

        TOGG'un Pazartesi günkü ilk paylaşımında aracın far tasarımı hakkında fikir verildi. Yerli otomobilin uzun farlarının yandığı birgörselpaylaşılırken, otomobilin LED farlarının dört adet merceğe sahip olduğu görüldü.

        Salı günkü paylaşımda ise, yerli otomobilin önyüzünü daha detaylı gösteren bir fotoğraf yayınlandı. Bu fotoğrafta, otomobilin yan aynaları, A sütunuve ön camı hakkında ipuçları yer aldı.

        Üçüncü gün ise otomobilin ön tamponun da bir bölümünü gösteren yeni bir fotoğraf yayınlanırken, otomobilin panjur kısmında yer alan lale motifli LED aydınlatmalar ilgi uyandırdı.

        ÜZERİNDEKİ ÖRTÜNÜN KALKMASINA BİR GÜN KALDI

        Türkiye'ninotomobili, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Bilişim Vadisi'ndeki etkinlik ile kamuoyuna tanıtılacak.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, otomobilin yüzünü göstermesinin ardından aracın direksiyonuna geçerek test sürüşü yapması bekleniyor.

        Yüzde 100 elektrikle çalışan ve csegment bir SUV olacağı açıklanan yerli otomobilin tanıtılacağı etkinlikte, bir de sedan modelin sergileneceği belirtiliyor.

        İLK YERLİ OTOMOBİL 'DEVRİM'E SELAM

        Gece yarısıTürkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun resmi Twitter sayfasından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin ilk yerli otomobili Devrim ile ilgili bir paylaşım geldi.

        Paylaşımda, "Devrim mühendislerine saygıyla…" ifadelerine yer verildi.

        BAKAN VE TOGG CEO'SU PAYLAŞTI

        Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, TOGG'un gün içinde yaptığı paylaşımları TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ile birlikte gerçekleştirdiklerini duyurdu.

        2018 YILINDA KURULDU

        TOGG, '5 babayiğit' olarak anılan BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında yerli otomobili geliştirmek üzere 2018 yılında kuruldu.

        Haziran 2018'de ise, Bosch'ta üst düzey yöneticilik yapan Mehmet Gürcan Karakaş TOGG CEO'su olarak atandı.

        TOGG'un genel merkezi ise geçtiğimiz Eylül ayında Gebze'deki Bilişim Vadisi olarak belirlendi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa