Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Putin'den Skripal vakasıyla ilgili açıklama: Bu kişileri tanıyoruz!

        İngiltere, Skripal ile kızının zehirlenmesinde, Rusya tarafından imal edildiği ileri sürülen, askeri nitelikte ve sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal maddenin kullanıldığının kesinlik kazandığını duyurmuştu.

        Bu maddenin, Sovyetler Birliği tarafından 1970 ve 1980'lerde geliştirilen "Novichok" adlı kimyasal grubunun üyesi olduğu belirtilmişti.

        İngiltere'nin öncülüğünde başlatılan kampanya ile çok sayıda ülke 100'den fazla Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

        İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace da çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia’nın zehirlenmesi olayından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tutmuştu.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı son dakika açıklamasıyla , İngiltere'nin ismini açıkladığı bu iki Rus vatandaşının Rusya tarafından bilindiğini ve zehirlenme olayıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını belirtti.

        Putin, Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov'un kim olduğunu bildiklerini, Rus hükümetinin, Rusya’nın uzak doğu kesimi Vladivostok’ta bu iki kişiyi bulduğunu, onların yakında ortaya çıkarak hikayelerini anlatacaklarını umduğunu söyledi. Putin, "Umarım bunlar kendilerini gösterecekler ve her şeyi anlatacaklar. Bu herkes için en iyisi olacak. Burada olağanüstü bir durum yok, cinayet yok, sizi temin ederim. Yakında göreceğiz" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa