Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Özgür Özel adaylığını açıklıyor! - Haberler

        Cumhuriyet Halk Partisi'nde Grup Başkanı Özgür Özel ile eski parti meclisi üyesi Örsan Öymen genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

        CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

        "Bu, seçimin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesidir. İçi yananların sorumluluk duyanların hikayesidir. Bu, Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmeye inananların hikayesidir. Bu bir ilk adımdır ama kararlıdır.

        "DEĞİŞİM İNANCI HAYAL KIRIKLIĞINA DÖNÜŞTÜ"

        Tek bir kişinin değil bir kadronun attığı kocaman adımdır. Bir büyük iktidar hayalinin ilk adımıdır. En büyük dönüşümler en büyük kırılmaların yaşandığı dönemde yaşanır. Amasız, fakatsız çıkılan yolun ilk adımını atıyoruz. Partimizin yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmedi. Değişim inancı hayal kırıklığına dönüştü.

        REKLAM

        "39 VEKİLİN BAŞKA PARTİLERE VERİLMESİ BÜYÜK BİR YARA AÇTI"

        İttifak siyaseti ittifak kuranların birbirine dönüştüğü bir siyaset olmamalıdır. Partimizin seçilecek sıralardaki 39 vekili başka partilere vermesi büyük bir yara açmıştır. Partilerle imzalanan protokollerin bilgilendirmesi de yapılmadı. Güçlü bir sosyal demokrat siyasi duruş bugün mahrum olduğumuz bir yaklaşımdır.

        "DANIŞMANLIK KURUMU PARTİYİ İŞLEVSİZ HALE GETİRDİ"

        Hedeflediğimiz değişim üretimden yana, gençlerden yana, kadından yana siyasetimizle hayat bulacaktır. Parti içi demokrasi ile de yolumuza devam etmektir. Partinin lideri, kadrosu ve tüzüğü mutlaka değişmelidir. Danışmanlık kurumu partiyi işlevsiz hale getirmiştir. Partide kararları atanmış danışmanlar alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi kayıt dışı siyasete asla teslim olmamalıdır.

        "ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYACIMIZ VAR"

        Bazı illerde kongre yapılmasının da engellenmesi her şeyden önce bir zihniyet değişimine ihtiyacımız olduğunu ortaya koymaktadır. Kapsamlı bir üye reformu gerçekleştirilmeli ve üyelerin genel başkan dahil parti yönetimini seçmesi sağlanmalıdır. Parti okulu da yenilenmelidir. Sorunu doğru dürüst tespit etmezsek tüm siyasi muhalefet seçmenin gözünde önemsizleşecektir.

        "CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAK İÇİN GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM"

        Yaklaşmakta olan yerel seçimin önemi ortadadır. Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen hiçbir şey olmamış gibi davranan bir siyasetin parçası mı olacaksınız yoksa değişimin umudu mu olacaksınız. CHP'deki değişim ülkenin değişimi için ön koşuldur. CHP'yi iktidar yapmak için genel başkan yapmak için genel başkanlığa adayım."

        İLK TEBRİK İMAMOĞLU'NDAN

        Özel'in açıklamasından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "CHP değişirse Türkiye değişir. Türkiye’nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel’e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum" paylaşımında bulundu.

        "AĞLADIĞIM İÇİN GOCUNMUYORUM"

        Özel, grup başkanlığına devam edip etmeyeceği sorusuna da, "Kurultay takvimi netleştiğinde yeni bir değerlendirme yapacağız" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun, adaylığını açıklarken ağlaması sorusuna da yanıt veren Özel, "Kameralar önünde 3 kez ağladım. Bunlardan biri yenilenen İstanbul seçimleri sonrasında İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gündü. Diğeri Soma davasında kararın açıklandığı gündü. En sonuncusu da genel başkanın adaylığı açıkladığı grup toplantısıydı. Bunlardan gocunmuyorum" şeklinde cevap verdi.

        Özel, seçilememesi halinde yeni bir oluşumun içerisinde yer alıp almayacağı sorusuna da, "Burası CHP'lilerin baba evidir, partinin neferi olarak çalışmaya devam ederim" dedi.

        ÖRSAN ÖYMEN DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

        CHP Genel Merkezi'nde eski parti meclisi üyesi Örsan Öymen de adaylığını açıkladı. Öymen açıklamasında şunları kaydetti: "CHP kimliğini kaybetti, ilkelerinden uzaklaştı. Yönetim değişmezse yerel seçimlerde başarılı olunamaz. İsimler değişti ama sorunlar değişmedi. Milletvekilleri ya da eski MYK üyeleri değişim sürecini yürütüyorlar. Yönetime talip olduğunu söylüyorlar.

        Acaba bu arkadaşlarımız hatalar yapıldığında seslerini çıkarmışlar mıydı. Sorunun parçası olanlar sorunu nasıl çözecek. Hatta ses çıkarmayıp hatalara ortak oldular. İkinci soru CHP genel başkanı aday adayları kapalı kapılar ardından bir takım müzakerelerle mi belirlenir. 3-5 kişi bir odaya kapanıp kimi genel başkan yapalım diye müzakerede bulunuyorlar. Oysa teşkilatlarla üyelerle bir araya gelip karar verilmeli."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa