Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya GERİ ADIM... Son dakika: İsveç'ten Türkiye açıklaması!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "Türkiye ile diyalog devam edecek. Türkiye'nin taleplerine ilişkin direkt Türkiye'ye yanıt vereceğiz, yanlış anlaşılmaları düzelteceğiz." dedi.

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş, Türkiye ise iki ülkenin üyeliğine karşı çıkacağını açıklamıştı.

        Son olarak konuya ilişkin açıklama yapan İsveç Başbakanı Andersson, "Türkiye ile diyalog devam edecek. Türkiye'nin taleplerine ilişkin direkt Türkiye'ye yanıt vereceğiz, yanlış anlaşılmaları düzelteceğiz." dedi.

        Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de, "Türkiye ile yapıcı görüşmelerin gerçekleşeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

        "SÜREÇTE NE DOĞRUYSA ONU YAPACAĞIZ"

        Diğer yandan Andersson, dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya ve İsveç heyetlerinin Ankara'daki temaslarıyla ilgili "Görüşmeler maalesef beklenen düzeyde olmadı. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller." sözlerini değerlendirdi.

        Andersson, "Türkiye ile çeşitli düzeylerde görüşmelere devam edeceğiz. Bunun devam eden diyalog olduğunu söyleyebilirim." demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Ankara'ya gidip-gitmeyeceğine yönelik soruya ise "Süreçte ne doğruysa onu yapacağız." cevabını vermişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a: Anlaşmayı bozduk
        Haberi Görüntüle
        REKLAM

        "NATO ÜYELİKLERİNE KARŞI OLDUĞMUZU İLAN ETTİK"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Güvenlik sorunlara kayıtsız kalan batı dünyası Karadeniz'in kuzeyinde çıkan çatışmada kendini benzer durumda buldu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu böyle bir süren ürünüdür. Biz terör örgütüne verdikleri destek nedeniyle üyeliklerine karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO terör örgütlerine destek kuruluşu değildir." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa