Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberleri... Avrupa'da koronavirüsten ilk ölüm!

        Fransa'nın başkenti Paris'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyan Çinli turist yaşamını yitirdi.

        FransaSağlık Bakanı Agnes Buzyn, yaptığı açıklamada, Paris'te yeni tip koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Bichat Hastanesinde 25 Ocak'tan bu yana karantina altında tutulan 80'li yaşlardaki Çinli turistin hayatını kaybettiğini belirtti.

        Bu hastanın yaşamını yitirmesiyle Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti.

        Çinli turist, Çin'in Hubey eyaletindenFransa'ya gelmişti.

        İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19'un, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

        Çin'de, Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 1524'e, virüs bulaşan kişi sayısı 66 bin 492'ye yükselmişti.

        REKLAM

        VİRÜSÜ TAŞIYANLARIN SAYISI: 66 BİN 492

        AA'da yer alan habere göre ülkede müşahede ve virüs taşıma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı belli hızla azalırken, salgından dolayı ölü sayısı biri Hong Kong’da olmak üzere 1527’ye çıktı.

        Diğer iki ölüm vakası ise Filipinler ve Japonya'da gerçekleşmişti. Bu arada, virüs bulaştığı kesinleşen kişi sayısı ise 8 bin 969’unun durumu ağır olmak üzere 66 bin 492'ye yükseldi.

        VİRÜSE KARŞI EBOLA AŞISINI DENEDİLER

        Bu arada Hong Kong Çin Üniversitesi Tıp Fakültesi İlaç ve Tedavi Bilimi Bölümü Başkanı David SC Hui, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Kovid-19 salgınıyla ilgili toplantılarına katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentinde yaptığı açıklamada, Kovid-19 taşıyan 100'den fazla kişinin Ebola ilacı olarak kullanılan "Remdesivir"e olumlu yanıt verdiğini belirtti.

        REKLAM

        Çin'de 2003'teki SARS salgınından bu yana DSÖ'ye danışmanlık da yapan Hui, "Remdesivir'in klinik denemelerine, hastalığın ortaya çıktığı Vuhan'da birkaç gün önce başlandı ve 100'den fazla hastada denendi" dedi. Remdesivir'in ilk etapta "iyi etki gösterdiğini" ifade eden David SC Hui, "Remdesivir, Afrika'daki Ebola hastalarını tedavi etmek için geliştirildi. Şimdi 100 hastaya Remdesivir verildi, ancak daha uzun süre takip edilmeleri gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

        JAPONYA'DA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

        Japonya’nın farklı eyaletlerinde karşılaşılan yeni korona virüsü vakalarıyla, ülkede şimdiye dek belirlenen toplam vaka sayısı 262'ye yükseldi.

        Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı alarma geçiren öldürücü korona virüsü Japonya’da yayılmaya devam ediyor. Son olarak, daha önce enfekte olduğu anlaşılan taksi şoförü ile teması olduğu belirlenen 2 Tokyo sakininde daha korona virüsü tespit edildiği açıklandı. Japonya'nın Hokkaido eyaletinde 2 kişinin enfekte olduğunun anlaşıldığı belirtilirken, Aichi eyaletinden de bir yeni vaka bildirildi. Kanagawa eyaletinde ise yerel hükümet için çalışan ve enfekte olmuş kişilerin tahliyesinde görev alan bir kişiye korona virüsü bulaştığı belirtildi.

        REKLAM

        Japonya'da karantina altına alınan gemideki enfekte olmuş yolcuya hastaneye tahliyesi sırasında ambulansta eşlik ettiği belirtilen bir itfaiye departmanı çalışanının da korona virüsünden enfekte olduğu tespit edildi. Aynı ambulansta 2 görevlinin daha bulunduğu açıklandı.

        Ülkede korona virüsüne yakalanan ilk doktor olarak kayıtlara geçen vaka ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Virüs testinde pozitif çıktığı açıklanan 50'li yaşlardaki doktorun çalıştığı hastanede başka bir doktorda daha korona virüsüne rastlandı. Son vakalarla birlikte ülkede şimdiye dek belirlenen toplam korona virüsü vakası sayısı 262 oldu. Japonya'da daha önce 1 kişi korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmişti.

        ABD KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDECEK

        Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) korona virüsü salgını nedeniyle Japonya'da karantina altına alınan gemideki vatandaşlarını tahliye edeceği iddia edildi.

        Japon basınının Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığının gemideki 380 vatandaşını tahliye etmek için Japonya'ya iki uçak göndereceği belirtildi. Ateş ve öksürük gibi belirti göstermeyen kişilerin uçakla ABD'ye götürüleceği kaydedilirken, tahliyenin Pazar günü gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

        İHA'nın ulaştığı gemideki bir ABD vatandaşı ise, kendilerine henüz resmi bildirim yapılmadığını söyledi. Gemi yönetiminin iddia hakkında yorum yapmaktan kaçındığını belirten ABD vatandaşı, bilgi almak için ABD Dışişleri Bakanlığına ulaşmaları gerektiğinin söylendiğini kaydetti.

        Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra korona virüsü taşıdığının anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemide 218 kişinin korona virüsü taşıdığı belirlenmiş, karantinanın ise 19 Şubat'ta sona ereceği açıklanmıştı. Japonya Sağlık Bakanlığı, gemideki 11 yaşlı yolcunun virüs testinde negatif çıkmalarının ardından gemiden tahliye edildiğini duyurmuştu. Söz konusu yolcuların karantina süresinin bitimini hükümetin tahsis ettiği tesiste bekleyeceği belirtilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa