Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Siyasilerden suikasta tepkiler - Son dakika haberi | Son dakika haberleri

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hamas siyasi liderinin İran'da şehit edilmesi ve Beyrut'a düzenlenen saldırı, Gazze'de ateşkes ve barış yapmak yerine farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

        Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı alçak bir suikast sonucu şehit edildiğini" belirterek, Heniyye'ye Allah'tan rahmet, Filistin halkına, mazlumlardan yana olan tüm insanlığa sabır ve başsağlığı diledi.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: "Hamas siyasi liderinin İran'da şehit edilmesi ve Beyrut'a düzenlenen saldırı, Gazze'de ateşkes ve barış yapmak yerine farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor. Karşımızda barış arayan sorumlu bir yönetim değil, yangını büyüterek katliamlarını ve uluslararası hukuk önünde yargılandıkları suçları örtmeye çalışan bir çete var. İsrail yönetiminin Gazze'de işlediği soykırım ve insanlık suçlarından sonra savaşı bölgeye yayma girişimleri ile karşı karşıyayız. Tüm insanlığı İsrail'in vahşetini ve bölgesel istikrarı tahrip etme çabasını durdurmak için sorumluluk üstlenmeye davet ediyor, bölgemizin istikrarından ve barışından yana olacağımızın, mazlum Filistin halkına ve Filistin davasına desteğimizin en güçlü şekilde süreceğinin bilinmesini istiyoruz."

        TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin öldürülmesi dolayısıyla baş sağlığı mesajı yayımladı.

        "ŞEHİTLER KERVANINA BÜYÜK BİR MÜCAHİT DAHA KATILDI"

        Kurtulmuş, İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz' derler." ayetini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

        "Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı ali, mekanı cennet olsun. İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadetinin ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehitlikle mükafatlandırdı. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi, 'Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.' Tüm Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum."

        REKLAM

        KURTULMUŞ, ABBAS'I OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

        Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi için Meclis’i 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

        TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’un imzasını taşıyan “olağanüstü toplantı çağrısı”nda şu ifadeler yer aldı:

        “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni; Filistin halkına ve davasına güçlü desteğimizi göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi hususunda Anayasa’nın 93’üncü ve TBMM İçtüzüğünün 7’nci maddeleri gereğince 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15:00’te olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Sayın Milletvekillerinin belirtilen gün ve saatte Genel Kurul toplantısına katılmalarını rica ederim.”

        "SAYIN ABBAS'I TBMM GENEL KURULU'NA DAVET EDECEĞİZ"

        TBMM Başkanı Kurtulmuş ayrıca, "Önümüzdeki günlerde bir aksilik olmazsa Sayın Abbası TBMM Genel Kurulu'na davet edeceğiz ve milletvekillerinin huzurunda Filistin davasını anlatacak" dedi.

        BAKAN URALOĞLU: FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASINI SAVUNACAĞIZ

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rabbim; Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin şehadetini kabul eylesin. Filistin’in haklı davasını sonuna kadar savunacağız." dedi.

        MAHMUT ABBAS, TÜRKİYE'YE GELİYOR

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos’ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. 14 Ağustos Salı günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Çarşamba günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir." açıklamasında bulundu.

        "FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASI ER YA DA GEÇ BU KATİLLERİ YENECEK"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz" dedi.

        AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast Netanyahu hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir" ifadelerini kullandı.

        "HANİYE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ BİR ŞİDDET OLAYIDIR, CİNAYETTİR"

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin olayı "cinayet" olarak nitelendirdi.

        Özel, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda suikasta uğrayarak hayatını kaybetmesi, İsrail’in yaptığı saldırılar hakkında konuştu. Netanyahu’yu alkışlayanların bu katliamın ortağı olduğunu belirten Özel, “Biz nerede bir şiddet varsa nerede bir ölüm varsa bundan üzüntü duyarız. Biz İsrail'in Filistin'e yaptığı devlet teröründe duruyoruz. Ama Hamas'ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. Suçsuz insanlar öldü. Ama orada suçsuz insanlar öldü, biz buna karşılık veriyoruz diye 40 bin kişi öldürdüler. Hala daha durmuyorlar. Netanyahu’yu Amerika'da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır. Netanyahu gibi birisine çocuk, kadın katiline, ambulans, hastane vurdurtan, ekmek kuyruğundaki insanlara ateş ettiren bir insanlık suçlusuna bir soygunun suçlusuna belki ileride bu noktaya gelecek iş. Bunun tanımı odur ve uluslararası camia bunu eninde sonunda kabul etmek zorunda kalacak. Alkış tutanlar bu şiddetin devamından sorumludurlar. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın akan her damla kan akan her damla gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır” dedi.

        "ALÇAKÇA SUİKASTI LANETLİYORUM"

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesini lanetleyerek, "Filistin davası bu tür hain suikastlarla bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir" dedi.

        Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyonistler Tahran’da hain bir suikast düzenledi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi şehit etti. Bu alçakça suikastı lanetliyorum. Filistin davası bu tür hain suikastlarla bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir. Masum insanları, çocukları, kadınları, yaşlıları öldürmekten bir an olsun geri durmayan, suikastlar düzenleyen işgalci İsrail, sadece Ortadoğu’ya değil tüm dünyaya nefret tohumları ekiyor. Ancak mazlumların çığlığı vicdanlarda yankılanmaya devam edecek. Türkiye, Filistinli kardeşlerinin ve haklı Filistin davasının yanında olmaya devam edecek. Şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin makamı ali olsun. Haniye’ye Allah’tan rahmet, mazlum Filistin halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

        "TÜRKİYE MAZLUM FİLİSTİN'İN YANINDA"

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Heniyye'ye Allah'tan rahmet, Filistinlilere başsağlığı ve sabır dileyerek, şunları kaydetti: "Ömrünü bağımsız Filistin'e adayan İsmail Heniyye, davası için verdiği mücadeleyle daima hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir. İşgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi, barıştan yana değil savaştan yana olduğunu bir kez daha kirli bir saldırı ile göstermiştir. Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz."

        DERVİŞOĞLU SUİKASTI KINADI

        İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da, İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastını kınadı. Dervişoğlu, Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

        İsrail'in, Türkiye'nin komşusu İran'ın toprak bütünlüğünü de ihlal edecek şekilde Heniyye'ye yönelik suikastını kınadığını belirten Dervişoğlu, şunları kaydetti: "Filistin halkının bölgemizin ayrılmaz bir unsuru olmaya devam edeceğini hatırlatır ve yaşanmakta olan tırmanmanın yeni coğrafyalara sıçramadan soğukkanlı bir yaklaşımla yatışması için elden gelen her imkanın değerlendirilmesinin gerektiğine inanıyoruz. Bu çağrımızın yakın ve uzak coğrafyamızdaki tüm siyasetçiler nezdinde yankı bulmasını, söylem ve eylemlerine yansımasını dileriz."

        "ZAFER ER YA DA GEÇ HAKLININ YANINDA OLACAK"

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise "Tahran'da gerçekleştirilen alçak bir suikast sonucu şehit olan İsmail Heniyye'ye Allah'tan rahmet, Filistinli kardeşlerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlık davasında Gazze'yi kimsesiz ve çaresiz bırakmamakta kararlıyız. İnancım o dur ki zafer er ya da geç mazlumun ve haklının olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

        "ADALET MUTLAKA TECELLİ EDECEKTİR"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "İnsanlığın vicdanını karartan Netanyahu ve soykırımcı çetesi cezalarını elbet çekecek. Adalet mutlaka tecelli edecektir. Filistin halkına ve kalbi Filistin'de atan tüm İslam alemine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." açıklamasında bulundu.

        "SİYONİST, BEBEK KATİLİ İSRAİL BU KEZ DE HANİYE'Yİ ŞEHİT ETTİ"

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise "Siyonist, bebek katili İsrail bu kez de Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi şehit etti. Şehitler kervanına katılan Heniyye'nin mekanı cennet, makamı ali olsun. Biz şehit Heniyye'nin kendi topraklarını, özgürlüğünü ve davasını canı pahasına nasıl savunduğuna şahidiz. Soykırımcı, katliamcı, eli kanlı katiller bilsin ki Türkiye her zaman Filistin'in ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecek." paylaşımına yer verdi.

        "ÖZGÜR FİLİSTİN İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Heniyye'ye Allah'tan rahmet dileyerek, "Ailesinden onlarca şehit vermiş olmasına rağmen davasından hiçbir zaman geri dönmedi. Bu vakur duruşuyla Gazze halkının onurlu mücadelesinin temsilcisi olarak tarihe geçti. Başta Filistin halkı olmak üzere bu davaya gönül vermiş tüm insanlara başsağlığı diliyorum. Özgür Filistin için mücadelemiz durmaksızın sürecek. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

        Hamas lideri Haniye, Tahran'da öldürüldü
        Haberi Görüntüle

        BAKAN FİDAN: BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

        Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haniye suikastıyla ilgili yaptığı açıklamada "Filistin ulusuna ve İslam alemine başsağlığı diliyorum. Onun katledilmesiyle barışı da katlettiklerini unutmasınlar" dedi

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa