Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dolar - TL kuru son dakika: Dolarda Trump dalgası... Dolar kaç lira? İşte son rakamlar - Para Haberleri

        Dolar kuru ve döviz piyasası, Rahip Brunson'un tutukluluğu sronası gerilen ABD ile ilişkiler nedeniyle sert dalgalanmaya devam ediyor.

        Türk Lirası yüzde 15'i aşan değer kaybıyla gelişmekte olan para birimleri arasında en kötü performansı gösteren para birimi oldu.

        Kur, ABD'ye giden Türk heyetinin dönmesini takiben sabah 5.70 TL dolayında başladığı günde önce 6 TL, ardından 6.50 eşiğini aştı. Euro benzer bir hareketle 6.50 ve 7 sınırını geride bırakırken, sterlin de 8 ve 8.25 bandını aşarakk tarihi zirvelerine ulaştı.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ

        Dolar kurundaki hareket, ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye yönelik olarak çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasına yetki verdiğini belirtmesiyle daha da tırmandı.

        REKLAM

        Trump Türkiye'ye yönelik gümrük vergilerinin alüminyumda yüzde 20, çelikte yüzde 50 olacağını söyledi.

        Trump Twitter'da yaptığı açıklamada "TL güçlü dolarımızkarşısında hızla değer kaybederken, Türkiye'ye yönelik olarakçelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katınaçıkarılmasına az önce yetki verdim. Gümrük vergileri alüminyumdayüzde 20, çelikte yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz şuanda iyi değil" dedi.

        GÜNCEL EURO FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ

        Bloomberg HT'ye konuşan uzmanlar "İlk önce doların tansiyonunun düşmesi lazım. ABD ile ilişkiler en temel problem. Uluslararası tahvillerde de ciddi satış baskısı var. Hem Türkiye bonoları, hem bankaların çıkardığı tahviller ciddi yükselişlerde. O yüzden Dövizin tansiyonunun düşmesi çin adımlar gerekecek" yorumunda bulundu.

        Analistler, piyasaların eylül ayını beklemeden Merkez Bankası'ndan adım beklediğine dikkat çekerek ilişkilerin düzelmemesi durumunda bu adımın da tek başına yeterli olmayacağını vurguluyor.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ

        Serbest piyasada kurda sert dalgalanmaların yaşandığı haftada dolar, 5.11 TL'den 6.43'e yükseldi. 5.91 TL ile 6 Ağustos haftasında işlem görmeye başlayan euro ise kapanışı 7.32 TL'den yaptı. Euro/dolar paritesi ise 1.1558'den 1.1423'3 geriledi

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa