Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde aralarında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya'nın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Read more!

İki ülkeye yaptığı ziyaretle iligili değerlendirmede bulunan Erdoğan, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’a düzenlediğimiz ilk resmi ziyaretlerimizi tamamladık. Değerli Kardeşlerim Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve Sayın İlham Aliyev’le ikili ve heyetler arası olmak üzere verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki güçlü bağların altını tekrar çizmiş olduk” ifadelerini kullandı.

"KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARINI SAVUNMAK, ÖNCELİĞİMİZ OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR"

Erdoğan açıklamalarında şunları kaydetti: “İkili gündemimizde yer alan konuları ve Kıbrıs meselesine dair son durumu değerlendirdik. Maruz kaldıkları onca haksız, hukuksuz ambargoya rağmen, Kıbrıs Türkü kardeşlerimize devlet hizmetlerinin rahatlıkla sunulabilmesi noktasında yürüttüğümüz ortak çalışmaları ele aldık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bir çekim merkezi haline getirilmesi yönünde attığımız ve atacağımız adımları mütalaa ettik. Türkiye olarak, Kıbrıs Türkü’nün hak ve menfaatlerinin korunması, Doğu Akdeniz’de barış, güvenlik, istikrar ve refahın hâkim kılınması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılını inşa ederken, Ada’nın asli unsuru Kıbrıs Türklerinin haklarını savunmak, önceliğimiz olmayı sürdürecektir. Bu konuda kararlılığımızı Sayın Tatar’a tekrar ifade ettim. Bundan sonraki süreçleri yine işbirliği içinde yürütmeyi kararlaştırdık.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ