Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemin en çok tartışılan konuları hakkında sorularımı yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin eleştirilerine konu olan YSK seçmen listeleri ile Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) döviz garantisi kısmını ödemeyeceği konusunda net mesajlar verdi.

CHP lideri, sadece KKM değil, iktidara geldiklerinde Hazine garantili ödemeye konu olan projeleri de gözden geçireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde sorularımı yanıtlayarak şunları söyledi:

'100 YAŞINDA HAYALİ SEÇMEN' İDDİASI

2001’den bugüne kadar kim, hangi sandıkta oy kullandı? Önümüzdeki seçimlerde kaç genç, hangi sandıkta oy kullanacak. Bununla ilgili verileri biz oluşturduk. YSK’dan gelen listeler vardı. Bunların analizini yaptık. Çok iyi bir ekibimiz var. 100 küsur yaşında olup, hayatında ilk kez oy kullananlar çıktı. Biz bunları saptadık ve gerçek olmadığını ortaya koyduk; YSK’ya bildirdik, onlar da iptal ettiler. Seçim güvenliğini sağlamak ve kimin hangi sandıkta oy kullanacağını bilmek bizim hakkımızdır. Seçim güvenliğini sağlamaksa bütün verilere sahip olmaktan geçer. Hiçbir partinin sahip olmadığı verilere sahibiz biz. Üstelik bu geçmişi de kapsıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ