3600 ek gösterge tablosu: En az 1150 TL! 3600 ek gösterge ne demek, ne zaman verilecek ve kimleri kapsıyor?
3600 ek gösterge konusunda son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Memurları ve memur emeklilerini doğrudan ilgilendiren süreçte, her geçen gün ile beraber yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Hatırlanacağı gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den tarafından geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge ile ilgili önemli bir açıklama yapılmıştı. Yeni maaş zammının ardından 3600 ek gösterge çalışmaları da hız kazandı. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, 3600 ek gösterge tablosu ile detayları aktardı.
- 6
Otuz yıl hizmeti bulunan öğretmen, polis ve din görevlileri 3600 ek gösterge kapsamına girdiklerinde emekli aylıkları 1.234 TL artarak 6 bin 826 TL’ye, bir yıllık ikramiye tutarı da 8 bin 204 TL’ye yükselecek. Hemşirelerin ise emekli aylıkları 1.391 TL artarak yine 6 bin 826 TL olacak.
Hizmet süresi 25 yıl olan polis, öğretmen ve din görevlisinin emekli aylığı 1.157 TL, hizmet süresi 35 yıl olanlarınki ise 1.311 TL artacak. Hemşirelerde ise artış sırasıyla 1304 TL ve 1.477 TL olacak.
- 7
- 8
EMEKLİ İKRAMİYELERİ DE ARTACAK
Ek göstergedeki artış söz konusu mesleklerde görev yapan memurların emeklilik ikramiyesini de artıracak. Artış tutarı, 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, polis ve din görevlilerinde 37.1 bin lira, 30 yıl hizmeti bulunanlarda 44.5 bin lira, 35 yıl hizmeti bulunanlarda ise 51.9 bin lira olacak.
Hemşirelerin emekli ikramiyesi ise 25 yıl hizmeti olanlarda 41.8 bin lira, 30 yıl hizmeti olanlarda 50.1 bin lira, 35 yıl hizmeti bulunanlarda ise 58.5 bin lira artacak.
-
- 9
3600 ek gösterge hayata geçtiğinde, geçmişte emekli olanlar ile ölen emeklilerden dolayı ölüm aylığı alanlar da yararlanacak.
Emekli ikramiyesi ise emekli olunan tarihteki ek gösterge üzerinden ödeniyor. Bu nedenle söz konusu kapsamdaki memurlar yüksek ikramiye alabilmek için yaş haddinden dolayı zorunlu emekli olmadıkça emeklilik dilekçelerini bekletiyorlar.
- 10
STATÜ FARKLARI GÖZETİLECEK
Ek gösterge artışı her ne kadar söz konusu meslekler ile sınırlı görünse de kamuda kapsamlı bir düzenlemeyi de beraberinde getirecek. Daire başkanı, genel müdür yardımcısı, müfettiş, uzman gibi kadrolarda görev yapanların statü farklılıklarını korumak amacıyla bu tür görevlerde bulunanların ek göstergelerinde de 600 puanlık artış yapılacak.